Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kalousek o Babišovi: Malý Andrej se to od Lenina naučil dobře!

Miroslav Kalousek se pustil do Andreje Babiše. Šéf ANO mu však úder vrátil
Miroslav Kalousek se pustil do Andreje Babiše. Šéf ANO mu však úder vrátil  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák, Karel Kopáč)
Autor: simao - 
20. listopadu 2013
12:49

Jako dva kohouti na jednom smetišti se střetli exministr financí Miroslav Kalousek a jeho možný nástupce ve vládě Andrej Babiš při ekonomické debatě v hotelu Ambassador. A rozhodně si nic nedarovali. Kalousek předhazoval Babišovi Lenina, šéf ANO kontroval výčtem Kalouskových chyb.

Tuhle pořádně peprnou debatu uspořádala Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Vedle Andreje Babiše a Miroslava Kalouska se jí zúčastnili i Martin Kuba (ODS), Jan Mládek (ČSSD) a Jiří Dolejš (KSČM). zastínila je však ega šéfa ANO a místopředsedy TOP 09, kteří se do sebe zostra pustili. Debatovat se mělo o budoucnosti české ekonomiky, místo toho se stále častěji sklouzávalo k osobním útokům. 

Kalousek: Stát se jako firma řídit nedá

Že nebudou koaličními partnery, je jasné. Společné slovo hledají jen těžko. Kalouskovi se nelíbí Babišova slova o tom, že lze stát řídit jako firmu. "Lenin to říkal. V jednom svém spise píše, že stát bude jedna velká fabrika, která bude vědecky řízena. Malého Andreje to naučili docela dobře," rýpl si Kalousek do Babiše, který byl za komunistů členem strany a nyní se soudí o to, že nespolupracoval s StB.

Miliardář Babiš si však jen tak něco líbit nenechá. A Kalouskovi i celé předchozí vládě vyčetl mnohé. Třeba neúměrné navyšování daní v době propukající hospodářské krize. Ale také rozhazování peněz. "To, že se tady plýtvá, že tu bylo tolik skandálů a stále se tu krade, snad si to všichni pamatují. Pokud by stát fungoval, jak měl, v životě bych tady neseděl. To je svět krásných řečí, slibů, lží a podrazů," bouřil Babiš.

Babiš se neshodl na daních s Mládkem (ČSSD)

Ke střetu však došlo i mezi Babišem a sociálním demokratem Mládkem. ANO totiž chtělo prosadit plošné zmrazení daní na dva roky, ČSSD to odmítá. Přesto doufají, že se jim podaří domluvit programové sblížení. Finanční expert ČSSD Mládek se však při debatě podivoval, kde chce Babiš sehnat peníze, když ne z vyšších daní. "Bude se šetřit na lidech? Na investicích?" ptal se Mládek.

Šéf ANO si však stojí za svým. Stát nejen že lze řídit jako firmu, ale z jeho Agrofertu si lze vzít i příklady, které by pomohly i státu. "Kde budeme šetřit? Podívejte se na IT náklady u státních firem. U Agrofertu je to 7 300 korun na zaměstnance, v Lesích ČR to je 650 tisíc! Ale to není plýtvání, to je krádež," dodával Babiš.

Babiš: Chtějí jen prachy a moc. Všichni!

Když spory gradovaly, Andrej Babiš se během debaty rozčiloval směrem ke svým soupeřům: "Oni chtějí jen prachy a moc, všichni, jak tu sedí!" Přesto by rád usedl s ČSSD do vlády. Kudy by se měla ubírat česká ekonomika (jak znělo ostatně téma diskuze), na tom se však s Mládkem příliš neshodli. "Hodně štěstí do koaličních jednání, musí to být docela sranda," rýpl si opět Kalousek, který počítá s usednutím do opozice. Prý to bude opozice konstruktivní.

namoroman ( 5. prosince 2013 09:51 )

No, když Babiš se prý učil od Lenina, pak mě zajímá, od koho se tu sprostou exekuční ultralichvu, "rajsky" daňové tunelování a "způsoby" chování ultramafiánského zhovadilce, kterými kalousek totálně rozvracel celou českou ekonomii i republiku nikoliv posledních 7, ale celých 20 let, učil tenhle prokazatelně nejhorší zločinec moderních dějin ČR - když politikařit a prolhaně žvanit se, jak už víme, "školil" u heydricha a geobbelse? Vždyť tenhle ultragauner nám jen v penězích z dotací pro ČR, co bezdůvodně nechal ležet za nás všechny v bruSSelu (jistě nikoliv zadarmo), dluží přes půl bilionu, to ještě nepočítám jeho rekordní tunely a záměrné loupeže ve státních zakázk ách! Jak je vůbec možné, že česká "justice" je i na takového suprahajzla stále krátká celé roky, ale z Ratha učinila v politické objednávce rekordního vazebního zločince, ač je i dětem zjevné, že proti tomu fašistickému hovadu jde o malou rybku, jehož myší díra je proti husté, nepřehledné krakatiatici megatunelů "našeho top"lupiče ze státních zakázek a zdrojů, naprosto neviditelná. Kalousek je masový vrah, přímo zodpovědný za nárůst úmrtnosti nejohroženější populace - důchodců o celou pětinu za pouhé tři poslední léta, který má na rukou krev rovněž prudce vzrůstajícího počtu sebevrahů, kteří se v sociální pasti ocitli z větší míry jeho vinou! Dle českých zákonů, Ústavy i elementárních zásad spravedlnosti, jen za řadu regulerních vlastizrad, co vědomě páchá dosud, zasluhuje tento bezpochyby rekordní zločinec v ČR, doživotí nebo alternativu ve formě ultracynického květáku jeho, zblanšírovaného brokovnicí profesionála v oboru horké chirurgie (snipera). Odtud se jezdí rovnou na chirurgii studenou - když jaksi tento případ nejen justice, ale především policie trestuhodnou nečinností natolik posraly, v jich nejhorším dějinném průšvihu, selhání a ostudě - takže jsou "ty instituce" v cause kalousek stejnak úplně zbytečné... promiň levharte, ale nějak se s Tebou ztotožňuju-proto ta kopie

dynaty ( 25. listopadu 2013 10:51 )

snezny.levhart - já bych řekla,že základy učení mají stejný, vždyť Lenin byl podporovaný německým kapitálem,pokud se nepletu a informace a jeho životopis jsou pravdivé, vždyť to byl takový předchůdce Havla, z bohaté rodiny atd

dynaty ( 25. listopadu 2013 10:39 )

zabibol - všichni chtěj peníze, jen ta soc.komunistická lůza musí holt do práce,a těch horních 10tisíc chce těch peněz hodně a bez práce, napsal to úplně přesně, jen trochu stručně a dnes už není co znárodňovat

ivuska1 ( 22. listopadu 2013 12:40 )

ivuska1 ( 22. listopadu 2013 12:39 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa