Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pučista Škromach: Ochladilo se, přesunu se z bazénku do sklípku!

Pro Zdeňka Škromacha je (pouze politickým?) vzorem třeba slovenský premiér Fico (vpravo)
Pro Zdeňka Škromacha je (pouze politickým?) vzorem třeba slovenský premiér Fico (vpravo)  (Autor: Facebook, Nový čas)
Autor: simao - 
20. listopadu 2013
14:10

Zdeněk Škromach již není místopředsedou ČSSD. Zůstal však senátorem, který prý má co říct. Třeba poradit svým nástupcům v sociální demokracii, mladší generaci. Otázkou je, jestli o jeho rady bude někdo stát. Škromach však také baví okolí - "hovory od bazénku". Těm však skončila už před časem sezóna. A tak se Škromach chystá zazimovat. Ve vinném sklípku.

Zdeněk Škromach má ve své politické kariéře za sebou již řadu funkcí. Dělal třeba místopředsedu vlády i ministra, poslance i senátora. Protože byl ale za zády stranického šéfa Sobotky jedním z účastníků tajné schůzky v Lánech u prezidenta Zemana, následoval Škromachův politický pád. Stejně jako v případech Michala Haška a Jeronýma Tejce.

Škromach však dobrou náladu neztrácí. Z Rohatce, kde bydlí, přeje lidem "hezký sluníčkový den" a ke svým populárním hovorům od bazénku v on-line rozhovoru pro Hodonínský Deník dodává: "Trochu se nám ochladilo, tak přemýšlím o zimním řešení. Možná Moravský slípek jako azyl. Něco vymyslíme. A na jaře opět od bazénku."

Jako nějaký pučista se Škromach necítí. Prý jen nebyl spokojený s volebním výsledkem ČSSD, která v předčasných volbách získala oproti původním předpokladům hubený 20,5% hlasů. Škromach to považoval za neúspěch, "utrpené vítězství" a nakonec prý sám vyvodil osobní zodpovědnost.

Nyní se hodonínský rodák Škromach stáhl do svého rodného kraje. A voliče vyzývá, že si s ním mohou přijít popovídat do senátorské kanceláře, kterou má v Hodoníně vedle radnice. O lhaní okolo schůzky, kterým se zdiskreditoval především jeho stranický kolega Michal Hašek, přitom Škromach říká: "Kdyby z politiky měli odejít všichni lidé, kteří někdy zalhali, asi bychom byli bez politiků." Také Hašek podle něj vyvodil osobní zodpovědnost, když odstoupil z funkce prvního místopředsedy ČSSD. "Neznám mnoho lidí, kteří by podobně reagovali na své nešťastné vyjádření," dodává Škromach. A věří prý, že má Hašek při svém věku před sebou ještě dlouhou politickou kariéru.

Škromach: Chybí nám někdo jako Róbert Fico

Sám Škromach je prý připravený pomoci dobrou radou a předáním zkušeností nové generaci služebně mladších sociálně demokratických politiků. Zároveň však tvrdí, že je třeba jistá změna. "Chybí nám politik typu Roberta Fica," nechal se Škromach dále slyšet v Hodonínském Deníku. A aniž by jmenoval, jasně naznačil, že Bohuslav Sobotka zdaleka nemá tolik charismatu jako slovenský premiér.

Tohle že je Zdeněk? Michal Hašek jako by se divil archivní fotografii kolegy "pučisty" Škromacha Tohle že je Zdeněk? Michal Hašek jako by se divil archivní fotografii kolegy "pučisty" Škromacha | archiv Blesku

salto ( 21. listopadu 2013 12:52 )

No chlapec už má jateční váhu. Myslí si, jak je lidovej a přitom....

dablik350 ( 20. listopadu 2013 18:01 )

Pekny prasatko,tak akorat na porazku.Oni se ti nasi politici pekne vypasli

kozrz ( 20. listopadu 2013 17:18 )

Tak teď by mohlo přijít na řadu toto p.r.a.s.e

abvydavatelstvi ( 20. listopadu 2013 17:00 )

I s malým Kašparem se dá dělat Velké divadlo ..... Pokud má čiperny jazyk tak kde je chyba..... Jinak. Škromach je alespoň pořád vysmaty a pořád v dobré náladě.... na rozdíl od jiných politiků .....

abvydavatelstvi ( 20. listopadu 2013 16:55 )

Fica dávat někomu za vzor je tedy odvaha ..... Podle deníku Nový čas.... má premiér Fico milenku jako svoji asistentku a bere ji na služební cesty.... deník je nachytal jak se libaji.... Dál Fico inejvic investuje na Slovensku do sportu... dál postavit za miliardy zimní stadion v Bratislavě a opravit fotbalové stadióny...... Vzhledově je Slovensko celkem hezké ale materiálně je na tom mizerně.... z pěti milionů obyvatel je přes 500 tis ciganu kteří jsou nezaměstnaní a Slováci je musí živit .... Každý stát má své problémy a žádný politik není Svatý...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa