Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Agent o sledování Radky Nečasové: Chtěl to sám premiér!

Petr Nečas "před" a "po": S první manželkou Radkou Nečasovou (vlevo) jako premiér a s druhou manželkou Janou, dříve Nagyovou, jako expremiér
Petr Nečas "před" a "po": S první manželkou Radkou Nečasovou (vlevo) jako premiér a s druhou manželkou Janou, dříve Nagyovou, jako expremiér  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný, Zbyněk Pecák, archiv Blesku)
Autor: poe, simao - 
4. listopadu 2013
08:37

Je jedním z obviněných v kauze Nagyová. Pracovník vojenské tajné služby Jan Pohůnek má výslechy již za sebou a nyní veřejně potvrdil: O sledování Radky Nečasové tehdejší premiér Petr Nečas nejen věděl, ale prý si ho i objednal! Nepřišlo mu přitom divné, že právě Vojenská sluba má sledovat premiérovu manželku?

Vojenský rozvědčík Jan Pohůnek nyní popsal, jak se ke sledování nyní již bývalé manželky Petra Nečase Radky dostal: "Prvotní impuls jsem dostal od ředitele služby, což byl tehdy generál Páleník, který si mě zavolal s tím, že je nějaké podezření o možnosti ohrožení rodiny pana premiéra... Tím to všechno začalo," vzpomíná Pohůnek v rozhovoru pro Právo.

Ve Vojenském zpravodajství působí již déle jak 13 let, a tak ho prý samozřejmě napadlo, proč právě Vojenské zpravodajství má dohlížet na Radku Nečasovou. "Ředitel mi říkal: Protože nám premiér věří. A požádal generála, aby to udělal... Tak jsem to dostal já, že pan premiér má zkrátka tento problém," uvedl Pohůnek. "Ano, požadavek od pana premiéra," potvrzuje ještě jednou Pohůnek, kdo byl zadavatelem sledování...

Pohůnek však zároveň tvrdí, že nešlo přímo o sledování, ale o kontrasledování. "Nás nezajímalo, co dělá paní Nečasová, jak se obléká, chová, jakým způsobem jedná. Nás zajímalo, co se děje v tom prostředí a jestli tam není něco, co by mohlo být rizikovým faktorem jak pro ni, tak i pro rodinu," tvrdí vojenský zpravodaj. Že přitom i na nejvyšších místech panovaly údajně obavy o to, co se kolem rodiny Petra Nečase děje, mluvil i nyní již odvolaný šéf vojenského zpravodajství Kovanda, Páleníkův nástupce.

Sledování Radky Nečasové je přitom pouze jednou linií kauzy Nagyová, pojmenované podle Nečasovy současné manželky Jany (dříve Nagyová, dnes Nečasová). V té druhé části, tedy v kauze údajného uplácení exposlanců ODS Tluchoře, Fuksy a Šnajdra však státní zástupce Ivo Ištvan uvízl na mrtvém bodě. Na jednání tohoto tria se podle opakovaného verdiktu Nejvyššího soudu vztahuje poslanecká imunita. Jinak tomu však je u Petra Nečase a Jany Nagyové (dnes Nečasové).

Konec Nečasových líbánek

Zatímco s Radkou Nečasovou je již expremiér rozvedený, nyní si užíval "líbánky" s Janou po jejím propuštění z vazby. Teď se ale bude Nečas muset vrátit k "práci", kterou coby premiér a poslanec odvedl. Nejvyšší soud totiž také rozhodl, že na rozdíl od Tluchoře a spol. expremiéra stíhat lze! A to i za případné trestné činy, kterých se mohl dopustit před srpnovým rozpuštěním Sněmovny. Důvod? Oproti exposlancům totiž Nečas nekonal případné nepravosti na půdě Sněmovny, a není tedy tolik chráněn... Nečasovi pak navíc může přitížit i ono Pohůnkovo svědectví, že ve sledování Radky Nečasové měl prsty on.

6010 ( 5. listopadu 2013 09:29 )

Mně bylo jasné, že pan premiér o tomto sledování přinejmenším věděl, ne-li ho nařídil.Ale že dovede tento svazák tak lhát, to bych bývala kdysi nevěřila.Je to lotr.Je vidět, co sex udělá z dříve (doufám) slušného člověka.Neuvěřitelné.Je vidět, že sex a ženské vládnou světu.

wimr ( 5. listopadu 2013 09:07 )

tak tady buď kvůli mně, já jsem jenom vesnický widlák, budem si rozumnět

salto ( 5. listopadu 2013 07:35 )

wimr - ty seš vagína alespoň po 8 (slovy vosmi) porodech

mandat ( 5. listopadu 2013 06:58 )

Presne tak a navic zaplatit pokutu.

mandat ( 5. listopadu 2013 06:58 )

Mate v clanku chybu. Ve slove sluzba Vam chybi pismeno. Vy jste opravdu nemozna banda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa