Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šíleně smutná Mirka Němcová: Proč nás nikdo nemá rád?

Němcová nechápe, proč její ODS nikdo nechce.
Němcová nechápe, proč její ODS nikdo nechce.  (Autor: ČTK)
Autor: Aleš Půček - 
27. října 2013
12:49

NÁZOR: Kdyby se volili tři největší zhrzenci povolebních rozhovorů, Mirka Němcová by aspirovala na místo v první trojce. Z nouze vyvolená volební šéfka ODS porážku neskousla, vymlouvala se na Klause, i voliče a nechala vzpomenout na trapná loučení Mečiara a Paroubka.

Svůj díl na porážce ODS prý nese Václav Klaus a lidé, kteří hodili hlas Babišovi či jiným protestním stranám se zachovali jako lidé, kteří v roce 1948 hodili hlasy komunistům. Dobře, Klaus možná nějaké hlasy ODS sebral. Ostatně, Bobošíková, kterou Klaus podpořil, získala úžasných 0,42 procent hlasů. Ty by jistě ODS vytrhly.  

Němcová straší už zase komunisty

Volič si musí povzdechnout nad povzdechem Němcové, že lidé dali přednost stranám jako je ANO před lidmi s neposkvrněnou minulostí. Skoro se nechce věřit, že těmi lidmi s neposkvrněnou minulostí myslí ODS. Lidé, kteří volili protestní strany, jsou prý lidé podobní těm, kteří v roce 1948 volili komunisty. Jenomže tak to není!

Značná část voličů, kteří volili Okamuru či Babiše byli zklamaní voliči ODS. Lidé, kteří již měli dost „neposkvrněných“ Topolánků, Langerů či Nagyových. Pod všemi těmi to „ctihodnými“ Němcová věrně sloužila. A jaký program nabídla těmto lidem ODS do voleb? Žádný! Jen strašení svými oponenty.

Němcová není Thatcherová

Kdysi nejmocnější strana na české pravici šla do voleb bez jasně čitelného vlastního programu. A v součinnosti s minulými skandály proto drtivě prohrála. Zaslouženě! Němcová svým pláčem připomíná povolební projev Paroubka či zhrzenost poraženého slovenského polodiktátora Mečiara. Jestli se chce ODS vrátit jako strana na výsluní české politiky, měla by si najít lídra s vizí a programem.

pepino53 ( 7. listopadu 2013 10:01 )

pepino53 ( 7. listopadu 2013 10:00 )

pepino53 ( 7. listopadu 2013 09:58 )

pepino53 ( 7. listopadu 2013 09:56 )

p. Němcová - sáhněte si do svědomí a vzpomeňte na Vaše chování a vládnutí

kamilio45 ( 6. listopadu 2013 18:11 )

Paní Mirko, poradím. Až definitivně dopadnete na to dno, tak se vypravte mezi normální lidi, např. na bruntálsko, na ostravsko, na mostecko a zeptejte obyčejných lidí na jejich názor na pravicovou politiku. Pak se vydejte na šluknovsko, na přerovsko a proberte pravicovou politiku s cigánama. Konečně snad pochopíte, že Praha je úplně jiná země než zbytek Česka. A snad konečně pochopíte, že český národ nikdy nebyl pravicový, ani za Masaryka, ani ze Beneše. Vy jste v čele s Klausem zblbli národ opěvováním pravicové politiky stejně jako Hitler s nacionálně-fašistickou politikou. A dopadli jste nakonec stejně, že?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa