Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jasný vzkaz Sobotkovi: Bohouši, buď chlap a zabal to! Sešli se u Moravce zabijáci předsedů?!

Po slabé výhře ČSSD narostly Haškovi ramena. A Sobotkovi zvoní umíráček.
Po slabé výhře ČSSD narostly Haškovi ramena. A Sobotkovi zvoní umíráček.  (Autor: ČTK)
Autor: Aleš Půček - 
27. října 2013
14:27

V nedělní povolební debatě se u Moravce nesešli lídři, ale místopředsedové politických stran. Přesto nešlo o samá „béčka.“ Krom faktického šéfa TOP 09 Kalouska, zde byli Hašek za ČSSD a Pospíšil za ODS. O obou se mluví jako o brzkých nástupcích předsedů jejich stran.

A není divu. Vždyť obě strany ve volbách neuspěly. Nešťastník Sobotka sice vyhrál volby, ale zisk 20,5 procenta rozhodně není slibovaných 30 procent. A Kuba? Nad tím se zavřela voda. ODS totálně prohrála, Kuba sám se nedostal do Sněmovny a už oznámil, že na volebním sjezdu ODS nebude na předsedu kandidovat.

Bohouši, buď sakra chlap a zabal to

A Hašek už po Sobotkovi střílí ostrými. „Kdybych byl předsedou sociální demokracie a strana ve volbách dostala 20,5 procenta hlasů, odstoupil bych z funkce,“ vyslal jasný vzkaz směrem ke svému stranickému „kamarádovi“ Sobotkovi.

A šel ještě dál. Srovnal současnou Sobotkovu situaci s minulými volbami. Předseda ČSSD Jiří Paroubek se prý tenkrát zachoval "jako chlap", když po podobném výsledku voleb rezignoval. Poselství Sobotkovi je jasné. Bohouši, buď sakra chlap a zabal to. Haškova přísná kritika nevyburcovala Sobotku k žádné přímé reakci. Pouze přes média poslal prázdný vzkaz: Je to alibismus.

Vykroužkovaný Kuba a uplakaná Němcová

To místopředseda ODS Jiří Pospíšil si o předsednické křeslo zatím přímo neříká. Ale zraky trosečníků z Titaniku ODS se k němu obracejí. Není divu. Předseda Kuba „dokázal“ nedostat se do Sněmovny a už oznámil, že nebude na volebním sjezdu ODS kandidovat.

A volební šéfka Němcová? I holubi u sídla ODS si švitoří o tom, že byla provizorním východiskem z nouze a drtivá porážka ODS bude její konečnou. Navíc se v povolebním rozhovoru při hledání příčin neúspěchu vymlouvala, což se na lídra pravice zrovna nehodí. Populární Pospíšil je na řadě.

Video  Hašek střílí ostrými na kolegu Sobotku: Být v kůži předsedy, rezignuji  - Jan Jedlička, Vladimír Barák, Jan Exner
Video se připravuje ...

hejhej ( 27. října 2013 20:15 )

Nejen Sobotka, ale i Zaorálek a Hašek, který má pořád málo a sedí na dvou židlích, by měli odejít.Už jsou dlouho v politice a nevnímají realitu.

ninga ( 27. října 2013 19:13 )

zejtra na Hradě budou řady pěkně prořídlé víc zbyde na Milouše a jeho kumpány

tochadda ( 27. října 2013 18:56 )

Teda to jsou hrátky zpiťara Zemana, a hned druhý den po volbách.Do Vánoc zažijeme tolik hnusu,že to odradí poslední zbytky volebchtivých občanů.Hnus velebnosti Zemane, jdu blejt.

defakto ( 27. října 2013 18:47 )

.....a co ta "univerzita" , to jsi nevysvětlil !?!

minehava ( 27. října 2013 18:45 )

Tomiku007-prý už taky,jenom to zatím není Strakovka.Asi chce Hašek jít v Nečasových šlépějích se vším všudy 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa