Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babišovo Ententýky dva špalíky. Loutky Hašek a Sobotka v rukou miliardáře

Vše je v rukách Babiše
Vše je v rukách Babiše  (Autor: Blesk)
Autor: Aleš Půček - 
29. října 2013
13:09

NÁZOR: Jestli někdo pochyboval, že skutečným vítězem voleb je Andrej Babiš, po atentátu Haškových Zemanovců na předsedu ČSSD Sobotku už o tom není pochyb. Vysmívaný miliardář s koblížky si může vybírat. Na koho ukáže prstem, ten se pravděpodobně stane lídrem ČSSD. A protože Babiš je stále především byznysmen, nebude to zadarmo. Kdo nabídne víc?

Vypadalo to jasně. Sobotka příliš ve volbách neuspěl a jeho dávný rival Hašek jej po "svolení" Hradu vyzval za podpory svých spojenců k rezignaci. Jenomže Sobotka odmítl. A během jednoho dne získal masovou podporu veřejnosti i značné části ČSSD. A Babiš se jak je zvykem predátora chopil příležitosti.

Hašek i Sobotka jsou nyní už jen loutky

Haškův puč mezi řečí v podstatě odsoudil a přestože předsednictvo ČSSD vystrnadilo Sobotku z vyjednávacího týmu, telefonicky mu přislíbil, že o budoucí možné koalici bude s ním, jako se stále úřadujícím předsedou ČSSD také vyjednávat.

Není se čemu divit. Babiš má na výběr. Sobotka ani Hašek bez něj vládu nesestaví. A je jen na Babišovi zda se rozhodne podpořit Haška, který mu v prezidentském zastoupení nabízí rozdělení moci mezi Zemanem a Babišem, nebo se pustí do války se Zemanem a se Sobotkou závislém na jeho podpoře se rozhodne získat moc již nyní jeho prostřednictvím sám pro sebe.

O nějaký boj za demokracii, či další vznešená slova, kterými se budou všichni aktéři tohoto dění v dalších dnech zaštiťovat už v podstatě vůbec nejde. Volby rozdaly karty a atentát na Sobotku podsunul i ty trumfy, které po nich neměl k dispozici do rukou Babišovi. A ten si teď může vybírat. Ententýky dva špalíky, kdo nabídne víc Sobotko či Hašku?

jarda304 ( 30. října 2013 12:56 )

tohle je přeci problém v bezcharakterní čssd

zadnice ( 30. října 2013 09:08 )

Tak to u nás chodí!!! Mstivý Zeman a podrazák Hašek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sabartnok ( 30. října 2013 05:25 )

 situace v politice je tak šílená, vůbec nevidim naději na nějaké státotvorné řešení. pokud ho vůbec kdokoli je schopen vymyslet. čssd je stranou ve krere chybi politik profík s charismatem a podobné je to i ve všech dalšich kde neni zase vysledek k sestaveni vlady v dusledku dosavadni politicke impotence je to tragedie zaviněná chudobou informovanosti i kratkou pameti voličů, možná vyrobenou zámerně podplaceným mediem. škoda. možná přijde i kouzelnik.

abyss ( 30. října 2013 00:05 )

Mafie mu to nedovolí? Vždyť on sám je mafián a velkozloděj a cpe se do politiky aby se jemu samotnému a jemu podobným snáze kradlo díky zákonům, co si na míru vyrobí

moiaza ( 29. října 2013 23:52 )

Všichni, co jste volili gaunera Babiše, brzy vystřízlivíte. Jeden Bárta vám nestačil. Kolik "Bártů" budete ještě potřebovat abyste pochopili v jakém marasmu se nachází ČR? Ani lump takového kalibru, jako je Babiš, žádný zázrak neudělá. Mafie mu to nedovolí!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa