Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Haškův veletoč: Rusnokově vládě důvěru dáme, ale...

Michal Hašek předložil Rusnokovi 3 podmínky, za kterých ČSSD vysloví důvěru jeho vládě.
Michal Hašek předložil Rusnokovi 3 podmínky, za kterých ČSSD vysloví důvěru jeho vládě.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, oj - 
16. července 2013
11:45

Místopředseda ČSSD Michal Hašek vykřesal plamínek naděje pro vládu Jiřího Rusnoka. Vysvětlete Fischerovy štědré dárce, následujte program ČSSD a vládněte jen do podzimních předčasných voleb. To jsou podmínky, za kterých vláda "kamarádů Miloše Zemana" dostane důvěru sociálních demokratů.

Místopředseda ČSSD Michal Hašek se v pondělí odpoledne setkal s premiérem Jiřím Rusnokem a předložil mu tři podmínky, za nichž je ČSSD ochotna dát důvěru jeho vládě. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes. Ještě na konci června ale hřímal, že sociální demokracie žádnou vládu nepodpoří. "Stanovisko ČSSD je konzistentní a nemění se," tvrdil. Den se se dnem sešel a všechno je jinak.

"Pokud se Fischerovi nepodaří uspokojivě prokázat, co to je za finance, od koho je dostal a že nemají žádnou souvislost s jeho působením na ministerském postu, pak by měl ještě před hlasováním o důvěře z vedení resortu odejít," řekl Hašek.

Fischer je kritizován za financování své neúspěšné prezidentské kampaně a několik politických stran ho vyzvalo, aby vysvětlil původ peněz, které mu na účet přišly krátce předtím, než se stal ministrem. Poukazují zejména na miliony, které Fischer dostal od podnikatele v energetice Ladislava Drába.

Hašek také uvedl, že musí být zcela jasné, jak bude vypadat programové prohlášení Rusnokovy vlády. "Pokud nebude v souladu s našimi prioritami, pak tuto vládu nepodpoříme, i kdyby byla plná sociálních demokratů s přerušeným členstvím," prohlásil Hašek.

Ke třetí podmínce řekl, že se jeho strana nechce vzdát možnosti předčasných voleb. "Budeme trvat na tom, aby i eventuálně po potvrzené důvěře Rusnokově vládě pokračovala jednání o rozpuštění Sněmovny a vypsání nových voleb. Hlasování je možné kdykoliv opakovat," dodal Hašek.

komin ( 16. července 2013 17:57 )

tece jako sliz ten Hasek

komin ( 16. července 2013 17:55 )

Politicka prostitutka Hasek neudrzi nazor ani 5 min - fakt usmevne

komin ( 16. července 2013 17:54 )

Zeman je nasos,Hasek prizdi.... a Fischer podvodnik

brebera ( 16. července 2013 17:46 )

Nojo, socani si jako vždy se.ou do huby!

vagen ( 16. července 2013 17:30 )

podrazak Hasek nechutny zradce oranzad

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa