Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nečas a spol. v ohrožení? Před Úřadem vlády zadrželi muže s výbušninou!

Nečas a spol. v ohrožení? Před budovou vlády se pohyboval muž s výbušninou
Nečas a spol. v ohrožení? Před budovou vlády se pohyboval muž s výbušninou  (Autor: Archiv Blesku, Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
24. července 2012
11:00

Že by již lidem docházela s premiérem Nečasem a jeho vládou trpělivost natolik, aby to mělo doslova fatální důsledky? Před budovou vlády zadržela policie muže, který se sem vydal s podezřelou taškou - napěchovanou výbušninou!

Již před nějakým časem se prý před Strakovou akademií pohyboval s foťákem v ruce a pořizoval snímky Úřadu vlády (a nejspíš i jeho bezpečnostních kamer). Nyní si to neznámý muž (33) namířil na Malou Stranu opět, tentokrát však vybavený taškou s Molotovým koktejlem.

Do budovy však nepronikl, policie ho zadržela. "V tašce byla láhev s těkavou látkou, která skutečně mohla vybouchnout. Více prozradí až chemická expretiza. Teprve pak můžeme vyhodnotit, nakolik nebezpečné to bylo," sdělila Mladé frontě mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká.

Motiv činu zatím zůstává neznámý, muž s výbušninou však nejspíš vyvázne bez trest. "Případ jsme konzultovali se státním zastupitelstvím. Podle toho, co zatím víme, nejde o trestný čin," uvedl ředitel ochranné služby policuie Vladimír Husák.

Hrozí jim nebezpečí? Peake vyhrožovali smrtí

Že by Nečasovi a spol. však skutečně hrozilo reálné nebezpečí? Policie prošetřuje i jiný případ hrozby - Karolína Peake (LIDEM) měla v minulém týdnu údajně obdržet e-mail, ve kterém jí kdosi vyhrožuje zabitím a únosem dětí. Případ nyní prošetřuje Útvar pro odhalování organizovaného zločinu.

"Dostala jsem e-mail dost odpudivého znění. Předala jsem jej policii," potvrdila ČTK Peake. Podle pisatele dopisu hrozí zabití i premiéru Petru Nečasovi (ODS) a ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09).

joudajoudovy ( 26. července 2012 08:41 )

mas-li ciste svedomi i ruce, nemusis se niceho bat. mimo nase hranice, lapkove a podvodnici podlehaji ruce zakona, kdyz je s nimi sprazena vlada a statni sprava, pak se jedna o mafii, ktera se likviduje kulkou, vypalenim, zalitim do betonu a po cesku, rozpustenim v sudu a vypustenim do prehrady. nevidim v tom nic spatneho, kdyz jejich praktiky prevezme znasilneny a porobeny lid. v historii, soucastnosti i budoucnosti probiha "vzboureni na vsi" s drancovanim a odplatou. I v Bibli stoji, kdo na tebe kamenem, ty na nej chlebem. politicka garnitura nas kamenuje, cimz pacha miliardove skody, tak proc se nemuze najit osoba, ktera jim to vrati chlebem v podode Molotova koktejlu, majetkova skoda bude minimalni a ztraty par kreatur si nikdo nevsimne. v celosvetovem meritku umrti se jedna o kapicky v lesni struzce. a zaverem doplnuji alialenku: nemusis byt duchodce, aby jsi se dostala pod hranici "nebyti", staci prijit o zamestnani, ac z duvodu nemoci nebo veku a z poctiveho pracanta je z tebe obcan zijici na pokraji spolecnosti. Co ti zbyva? Mas dve varianty. 1. smireni se se stavem veci - hledat si misto, zit pod mostem, zebrat, vyjidat popelnice a cekam na smrt, ktera te navstivi drive, nez odchod do duchodu. 2. vzit zbran a odstranit duvod, ktery te do dane situace dostal, protoze dle nasich zakonu se niceho nedovolas a stat se o tebe nepostara. On to nepotrebuje, vyvoleni si nahrabou vetsi majetek a v exekuci, za par sprdliku, si koupi tvuj byt, dum ci chatu. Spachany cin te zavede do veznice, kde mas pravidelnou stravu, teplo, strechu nad hlavou, lekarskou peci, osaceni, dustojnejsi ziti nez pod mostem. Omezene, ale prec, muzes se venovat svym konickum-cetbe,fitku, rucnim pracem, kulture, ale i studiu. Takto mas vyhled, ze se dozijes duchodu a kdyz te propusti, proc kolecko nezopakovat. Prichod smrti bude dustojnejsi a na statni utraty. Kterou variantu zvoliš?

alialenka ( 26. července 2012 07:32 )

no doufam, ze to jednou vyjde. Jakkoliv. Defenestrace ci jakykoliv jiny zpusob. Vlastne se divim, ze jeste to nikdo nezkusil. Bejt duchodce na ulici, bezdomovec diky systemu klidne to udelam. Co se mi muze stat? Daji mnne jen zulice, zimy a hladu do komfortu, budu to mit nadozivoti, slusne jidlo, lekare poruce, trest smrti je zrusen neni se ceho bat. A kdyby to byl nekdo z tech "oblibencu" tak mi i lidi budou fandit!

rudyptak48 ( 25. července 2012 21:18 )

Proč se tomu říká levice a pravice? Ne snad proto, že většina lidí jsou praváci? Pravou ruku mají tudíž obratnější i silnější, a to doslovně. Je tudíž šikovnější ke všemu i ke korupcím a krádežím. Aby politici nekradli a takhle se nedělili na levici a pravici, museli by být bez rukou. Takže lidi, připravte si mačety.

1946 ( 25. července 2012 19:57 )

Tak to bude kachna vypuštěná z vlády, aby je lidi začali litovat. Mají ale smůlu.

andrea68 ( 25. července 2012 15:53 )

"Žitovní minimum", to se mi líbí, to by si zasloužila celá ta naše novodobá honorace.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa