Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jančura radí na Blesk.cz: Jak dostat Kalouska do kriminálu

Úspěšný český podnikatel Radim Jančura má na Kalouska jasný názor.
Úspěšný český podnikatel Radim Jančura má na Kalouska jasný názor.  (Autor: Blesk)
Autor: oj - 
16. července 2012
18:50

Na chatu v redakci Blesk.cz byl podnikatel Radim Jančura. Známý kritik ministra financí Miroslava Kalouska na něm nenechal nit suchou.

 

Už dříve Radim Jančura prohlásil, že Kalousek je zloděj, který si během mnoha let působení ve vysokých politických funkcích nakradl miliardy. Důkazy ale známý podnikatel nepředložil. Údajně je ale pohádkovému bohatství našeho ministra financí na stopě.

„Už mám indicie, kde má nyní peníze uloženy. Zpočátku přes prostředníky údajně skupoval majetky na svou firmu s akciemi na držitele, poslední dva roky je má uloženy v EPH spolu s Martinem Romanem a jejich cílem je postupně s oficiálními majiteli Energetického průmyslového holdingu (Kelner, J&T a Křetincký) "po česku" privatizovat ČEZ,“ uvedl Jančura.

Lessy mluví pravdu

Protože má Jančura osobní zkušenost s telefonními výhrůžkami Miroslava Kalouska, stoprocentně věří i policejnímu šéfovi Lessymu. „Pan Kalousek je v těžké situaci, je to neléčený alkoholik, většinou je nad věcí a alkohol mu funguje jako životabudič. Jakmile ovšem ztratí kontrolu, bere telefon do vlastní ruky a volá,“ uvedl podnikatel důvod, proč si myslí, že Lessy mluví pravdu. „Je navíc vážně nemocen, trpí dnou. Ač je to satan české politiky a zaslouží si smažit se v pekle, tuto nemoc mu vůbec nepřeji,“ dodal.

Nečas je loukou kmotrů

Premiér Petr Nečas má poslední šanci ukázat, že není Kalouskova loutka. „Pokud pan Nečas odvolá pana Kalouska, tak dokáže že je chlap. Pokud ho tam drží jen proto, aby udržel při životě tuto kmotrovskou vládu, je to pro mne nula“ uvedl Jančura na chatu se čtenáři Blesk.cz.

Jak dostat Kalouska do kriminálu

Jančurovi by stačilo, kdyby Kalousek z politiky zmizel. Kdybychom ho prý ale chtěli dostat za mříže museli bychom se podívat dál do minulosti. To prý ještě současný ministr financí dělal chyby. „Je mnoho podezřelého u vraždy jeho švagra a způsob, jak zdarma po jeho smrti získal jeho byt, ve kterém do té doby bydlel. Dále je s jeho podpisem i prodej kasáren (dnešní Paladium v Praze), za které stát díky Kalouskovi nedostal ani kačku. Dále má být s jeho podpisem výměna 10 stíhaček MIG29 za 11 bezcenných polských vrtulníků,“ sepsal Jančura návod, jak dostat Kalouska za mříže. „Ministerstvo financí obcházením zákona o hazardu nepovoluje obcím omezovat výherní automaty, které lidem vytahají z kapes 5 miliard ročně. Údajně za to dostává ročně 500 milionů ročně. Jeho podpora hazardu je do oči bijící, jde i proti rozhodnutí Ústavního soudu," dodal Jančura

Celý chat si můžete pročíst ZDE >>

hanaafricana ( 19. července 2012 21:59 )

Přátelé, tady není prostor pro vyčkávání. Kalousek je grázl takového kalibru a navíc jak již bylo zmíněno, je notorický alkoholik a jejich mantinely jsou obvykle někde úplně jinde, že pouze shromáždění skutečné masy lidí před úřadem vlády s jasnými požadavky může mít nějaký výsledek. Potom už snad jenom defenestrace. Tenhle stát už při samotném přechodu hranic ať už z Německa či Rakouska dává jasné signály o tom, co tady může člověk hledat. Pan R. Jančura je jeden z mála co do té sorty nezapadá.

arukuta ( 18. července 2012 16:31 )

Tady to psaní z domova je o ničem - kdybychom opravdu chtěli je do 24 hodin po všem a tak 50% vlády a jejích šéfů pro které ve skutečnosti dělá sedí v base .. dá se o tom tady říct staré přísloví : stokrát NIC umořilo i osla

dolfi10 ( 18. července 2012 07:12 )

STYDÍM SE ZA MINISTRA FINANCÍ - přidejte se na http://www.facebook.com/groups/449568801731784/ 

husqarnowicz ( 17. července 2012 19:04 )

Já se Nečasovi a vůbec celé ODS nedivím. Nejsou totiž o nic lepší.

husqarnowicz ( 17. července 2012 19:03 )

Kdyby tak chtěl někdo poradit, jak ho dostat do rakve. Bylo by to jistější.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa