Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zatkli rektora školy, kde získal titul Vít Bárta

Autor: mivr, ČTK - 
30. června 2012
16:03

Slovenská policejní inspekce zadržela rektora bratislavské policejní akademie a další tři funkcionářeškoly, na níž vystudoval i Vít Bárta a jeho bratr Matěj. Stalo se tak kvůli vyšetřování možného zneužití pravomocí. O rigorózních pracích bratrů Bártových se spekuluje, že je opsali.

Už ve středu provedla protikorupční policejní jednotka na vysoké škole razii, během níž v kanceláři kvestora zabavila mimo jiné výpočetní techniku. Zatčení představitelů akademie, z níž mají titul JUDr. i bratři Bártovi, podle šéfa protikorupční jednotky ale nesouvisí s podezřením na podvody týkající se eurofondů.

Další skandál

Časopis Reflex před časem upozornil, že rigorozní práce bratrů Bártů jsou hojně opsané z učebnice, tudíž že při jejich tvorbě podváděli. Oba toto tvrzení ale popřeli. Teď nad bratislavskou školou visí další skandál.

V počítačích akademie mohli policisté najít důkazy o spáchaní dalšího trestního činu, což v pátek vyústilo v zadržení funkcionářů vysoké školy. Kromě rektora policejní akademie Václava Krajníka policisté zadrželi prorektora Tomáše Fazekaše, kvestora Igora Schnorrera a jednu další osobu. Kauzu upozornil portál Sme.sk.

joudajoudovy ( 2. července 2012 09:09 )

a co se jako stane??? nic!!! viz im.be.cil Benda. nevim rozdil, mezi podvodem, na ulici si koupit maturitni vysvedceni a koupit si titul. S poulicnimi prodejci zatocili a doklady znehodnotili. K temto ala studentum by meli pristupovat stejne. V jejich malosti a pocitu nedotknutelnosti, neumi si ani zaplatit osobu, ktera by jim vypracovala odpovidajici magisterskou ci doktoranskou praci. Ubozaci, ha ha ha. Bohuzel, jsou v tom i jejich haranti. Od dohodnutych otazek, ke zverejneni testu.

gogo ( 1. července 2012 16:16 )

My chlapče již nemáme v moci nic. Můžeme jen jednou za čtyři roky si vybrat z plejády politických psychopatů koho "zvolit". Kdo si pochrochtá u koryta a komu nebude osud této země ležet ani v patě... To je celé... Je dorozděleno, dokradeno a můžeme zhasnout ... Ještě ale musíme vyškrábat z erární kasy miliardy pro církev katolickou... Ale po nás již neštěkne ani pes....

gogo ( 1. července 2012 16:10 )

Je více rektorů, kteří by patřili za mříže.. A nejen rektorů...

rudyptak48 ( 1. července 2012 10:36 )

Napiš své jméno a adresu, aby se to dalo ověřit.

tuning ( 1. července 2012 09:05 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa