Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nový ministr se omlouval maturantům: Testy byly zbytečně stresující

Petr Fiala se omluvil za obtížnost maturitních matematických testů
 (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Jiří Fabián - 
13. května 2012
22:51

Nový ministr školství Petr Fiala se omluvil studentům za příliš těžký maturitní test z matematiky. Je si vědom toho, že test studenty zbytečně stresoval a nepřispěje k tomu, aby státní maturitě důvěřovali.

Z jednání s centrem pro přípravu maturit Cermat podle ministra vyplynulo, že se hodnocení testu z matematiky ve vyšší úrovni plošně zmírní. Fiala to řekl v diskuzním pořadu České televize Otázky Václava Moravce. „Stala se chyba a chtěl bych využít této příležitosti k tomu, abych se jménem ministerstva školství omluvil všem, kteří byli touto chybou postiženi, především maturantům,“ řekl.

Cermat podle něj hodnocení testu plošně přizpůsobí jeho obtížnosti tak, aby na něj nedoplatili studenti, kteří si těžší variantu z matematiky zvolili. Maturitu z matematiky si vybralo 44 procent ze 103 000 maturantů, zbytek dal přednost cizímu jazyku. Z těch, kteří maturovali z matematiky, si vyšší úroveň zvolilo 4,15 procenta studentů, hlavně gymnazistů.

hejhej ( 15. května 2012 21:57 )

Jak je možné,že ředitel Cermatu ještě nedostal padáka .

rudyptak48 ( 14. května 2012 20:33 )

Tady zas někdo uchutnal vtipnou kaši.

pepzed ( 14. května 2012 18:39 )

Další lump na sceně.Omluva se nepříjmá.Když politik a nebo nějakej potentát něco pototo tak se jenom omluví a hotovo,ale když obyčejný člověk něco pototo a omluvví se tak je mu to prd platný.Dostane pálku a ještě podepřenou soudem a když se odvolá,tak se stane jedna věc.Odvolání se nedočká a pálku zaplatí o navýšení vrámci papírovvvého exekučního řízení.A vrchol všeho bude toho,že když nezaplatí,tak mu všecko zaberou a to včetně platu a chudák je na světě a že nemá peníz tak emůže třeba zaplatit nájem,elektriku a jiné,včetně dopravy do práce a potom přijde i o ní a máme z chudáka bezďáka.kruh se uzavírá tím,že mu nedaj potporu,ale ouřada je spokojeně napapanej za svojí omluvu ve vile a nic se neděje.Toto je česká skutečnost a holá realita.Gratulujeme vážený pane a vážíme si vaší ochoty se omluvit,ale měl byste odejít a mlčet.pepíno.

arcaben ( 14. května 2012 16:47 )

KOlik Ti je??Oni jsou maturanti i na učilištích!!!

rudyptak48 ( 14. května 2012 13:51 )

Co jim to bude platné, že udělají maturitu, a vystudují vysokou školu, když neseženou práci. Náš stát ještě navíc štědře podporuje vysokoškoláky ze Slovenska. Copak tam snad nemají v každém větším městě univerzitu? Proč si to studium nehradí? Copak nemají evropskou měnu? Náš soused, středoevropský tygr, musí být jako za komunistů, vydržován starším bratrem? Kdy tohle už konečně skončí? Kdy také skončí přísun cikánů?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa