Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vít Bárta na nahrávce: S Klausem jsme naše partnery vojebali

Autor: oj, jos - 
5. dubna 2012
14:06

Kolik nahrávek mají ještě véčkaři v rukávu, nikdo neví. Když už to vypadá, že je konec, vypadne další. Třeba ta, na které Vít Bárta vypráví, jak s Klausem připravili vojeb na koaliční partnery.  

Lidovky.cz ve čtvrtek zveřejnily zatím poslední nahrávku. Ta ilustruje, jak Věci veřejné fungovaly a jak Vít Bárta smýšlel o prezidentu Klausovi. Není to příjemné čtení a ještě daleko horší je pomyšlení, že véčkaři pořád zůstávají ve vládě a tahají za nitky.

Přepis záznamu, který zveřejnil server Lidovky.cz:

BÁRTA: Existuje šachová partie: ve čtvrtek trvat na kompenzacích, který jsou nereálný. Kousnout se, pěkně je důchodovka v patu. Jít na Hrad. Klaus zatleská a řekne... no to to... je na telefonu jako (Bárta reaguje na pochybnosti přítomných, pozn. red.). Ten je nastartovanej k tomu, že prostě jak mu to jen trošku pomůžeme bombardovat, tak je připravenej komerční pilíř zbořit... Jako že by se postavil za nás.

BÁRTA O CHVILKU POZDĚJI: Upřímně řečeno, mně je v zásadě jedno, kdo co řekne, protože to udělám. Ale podstatné je říct si to tady, protože to je fatální rozhodnutí... Chápu, že bychom se měli zakonzervovat... Ale, my máme jednu třetinu koalice, jednáme pod velkým negativním mediálním tlakem, proto každé naše vítězství je svým způsobem vojeb. To, co jsme udělali s Klausem, je vojeb na naše koaliční partnery... A teďka je zapotřebí si říct, můžeme si dovolit udělat ještě jeden takovýhle kotrmelec? Máme na to. Máme na to Klause. Máme na to veřejné mínění, které vyznívá "nechceme komerční pilíř". Ale, je třeba si říct, jestli to dokážeme veřejnosti vysvětlit a jestli nám to za to stojí.

Kamarádovi Obamy a Putina se nedá všechno věřit

Snažit se dešifrovat, co nahrávka říká a o co tu běží, je zbytečná práce. Vlastně je to jedno. Bártovi, který již dříve tvrdil, že se kamarádí s Obamou i Putinem, se prostě nedá všechno věřit.

Zda "vojeb s Klausem" vznikl ve střízlivé hlavě, nebo po několika lahvích francouzského vína, je podružné. Co by ale voliči zapomenout neměli, je varovný prst, aby příště nedávali hlasy lidem, kteří je zmámí na líbivá gesta.  

kung-fu-jane ( 6. dubna 2012 17:49 )

Pro aluman: Na rozdíl od tebe jsem neřekla ani jednu urážku, ale co čekat od lidí, jako jsi ty. Když ti někdo hned neodkývá ty tvoje bláboly, co z tebe padají, tak je blbec? Nemáš to zřejmě jednoduchý, to tě můžu jen politovat… Zřejmě jste s alenam z jednoho chlívku .

aluman ( 6. dubna 2012 11:51 )

Ty neumíš číst, bojová janičko? Tobě někdo vykop při kung-fu mozek? Skoč do zdi. Tobě by nepomohlo ani psychiatrické koncilium.

aluman ( 6. dubna 2012 11:47 )

Kapitalistický systém je na vině???? Ty seš blbka Tys odtud v životě nevystrčila rypák, co hlupačko

aluman ( 6. dubna 2012 11:21 )

Ale má. V takovém Lucembursku, Nizozemí nebo Dánsku by se nechytala.

aluman ( 6. dubna 2012 11:17 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa