Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Skandál v ČSSD: Podplácelo se na stranických schůzkách

Podplácet měl i Lukáš Plachý (vlevo). František Kolínský se odmítl vyjádřit
Podplácet měl i Lukáš Plachý (vlevo). František Kolínský se odmítl vyjádřit  (Autor: Archiv Blesku, reprofoto ČT)
Autor: ČTK, jad - 
2. března 2012
07:12

Pražskou ČSSD otřásá obrovský skandál! Protikorupční policie obvinila 17 jejích členů. Důvod? Údajné úplatky kvůli hlasování na stranických schůzích! Někteří obvinění prý vzali peníze za samotný vstup do strany. Mezi velké ryby patří podle České televize (ČT) šéf místní organizace v Praze 9 František Kolínský a bývalý radní magistrátu Lukáš Plachý.

Kolínský čelí obvinění z toho, že prý spolu se svým stranickým kolegou a bývalým pražským radním Plachým upláceli 15 spolustraníků. „Měli dostávat úplatky za to, že vstoupili do jedné místní organizace ČSSD, čímž rozšířili členskou základnu a následně měli hlasovat podle předem daných pokynů,“ uvedl pro ČT mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Dvojice funkcionářů podle policie podplácela hlavně při sestavování kandidátky pro poslední sněmovní volby. „Docházelo k ovlivňování hlasování při schůzích ČSSD ve prospěch předem daného kandidáta,“ dodal policejní mluvčí. „Pokud by se tyto informace potvrdily, je to vážná věc a bude se jí zabývat nejužší vedení sociální demokracie,“ uvedl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Pražská ČSSD čelí i dalším kauzám. Policie nedávno navrhla obžalovat bývalého zastupitele Prahy 9 za ČSSD Petra Müllera a dalších 13 lidí kvůli podezření, že vyráběli pervitin. Bývalý předseda pražské ČSSD Petr Hulinský se zase potýká s kauzou kolem údajných manipulací s dary městských fi rem pro postižené.

gogo ( 2. března 2012 21:42 )

Toto se dělo a děje i v ostatních politických stranách, na magistrátech, na zastupitelství jednotlivých obcí atd ... Nelze se tomu již ani v tomto marasmu divit. Ryba smrdí od hlavy ...

e.44 ( 2. března 2012 11:54 )

Tohle se děje napříč celým politickým spektrem. A aby taky ne, když všichni pocházej ze stejného rudého podhoubí. Jenom slepej to nevidí a hlupáci to nechtěj vidět.

kakamilek ( 2. března 2012 11:42 )

Modrostrakobíjci ještě dospávají?Asi si dají 2-3 dny oraz až česká povaha pozapomene a o5 vyrazí s oranžovočervenou fanglí demagogicky žvanit o pravicové zlodějině.Stejí magoři jako ti soudruzi na přiloženejch fotkách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa