Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kočí na detektoru: 18 lží, když se ptali na Bártu

Autor: jos - 
9. ledna 2012
12:54

Již v květnu jsme informovali, že Kristýna Kočí (dříve VV) neprošla detektorem lži. Nyní na povrch vyplouvá, že podle výsledků z detektoru zalhala osmnáctkrát. Vždy, když se vyšetřovatel začal ptát na něco podstatného ohledně obálkové korupční kauzy.

Detektor lži podle informací serveru Aktualne.cz vyhodnotil, že Kočí při testu na něm zalhala celkem osmnáctkrát. A to zejména ve chvíli, když se vyšetřovatelé ptali na aktivity jejího tehdejšího šéfa Víta Bárty a poslance Jaroslava Škárky, který s obviněním, že lídr véčkařů uplácí, přišel jako první.

Kristýna Kočí od počátku kauzy tvrdí, že Vít Bárta své poslance uplácel. Ten se naopak drží toho, že z jeho strany šlo pouze o půjčku. Kočí šla na detektor dobrovolně, Bárta a Škárka test odmítli.

Lhala hned na první otázku

Kočí dostala celkem 96 otázek. Hned její první odpověď jí detektor neuznal jako pravdivou. Otázka zněla, zda Kočí bude odpovídat pravdivě na otázky, které se budou týkat převzetí peněz od Víta Bárty. Mladá poslankyně řekla ANO, detektor ale reagoval tak, že její odpověď pravdivá není.

Na dotaz, zda si Kočí celé obvinění Bárty nevymyslela, odpověděla Kočí, že nikoliv. I tuto odpověď ale detektor "nevzal".

Kočí podle Aktualne.cz neprošla detektorem ani při otázce, kdy se vyšetřovatel ptal, zda o peníze sama Bártu požádala. Tato otázka byla položena ve třech obměnách. Kočí vždy řekla NE a detektor její odpověď ani jednou neuznal jako pravdivou.

Štěstím pro mladou poslankyni je to, že výsledek testu na detektoru lži se nepovažuje za nezvratný důkaz, ale pouze se k němu přihlíží.

Detektor zaznamenává změna tlaku, pulzu a průběh dýchání.  Vychází z toho, že u člověka se při lži, pokud není notorický lhář, hodnoty těchto tělesných projevů mění. "Nedá se však zcela rozlišit, zda ten člověk lže, či je jen ve stresu,“ vysvětlil psychiatr Ivan David.

rudyptak48 ( 10. ledna 2012 15:55 )

Blesk nehledá pravdu, hledá jen senzaci pro ještě větší zisky. Proč nehledáte nekorupční osobnosti, vhodné jako kandidáty do příštích voleb? Hážete na čtenáře jen špínu. Tohle sebevědomí národa opravdu nepozvedne.

honza51 ( 9. ledna 2012 21:09 )

Přesně tak

blooroses ( 9. ledna 2012 19:48 )

Bártu nemusim ani omylem, ale je mi od začátku jasný, že tohle na něj byla bouda jak stodola. A babochlapka byla k veverkám nastčená právě za tímhle účelem. A dobře jim tak všem. Stejně si nic jinýho nezasloužej, než aby se vymlátili sami mezi sebou.

mjenkee ( 9. ledna 2012 18:20 )

Kdo umí,... umí. Kdo neumí, ...dobře mu tak!

mjenkee ( 9. ledna 2012 18:19 )

Fesaku, mám pocit, že my dva žijeme na jiné planetě Ale jo, podporujme blbost, protože se na tom dá i vydělat...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa