Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Privatizace Škody: Ve vzduchu létalo 150 ulitých milionů

Nitky vedou až k Pitrovi s Mrázkem...
Nitky vedou až k Pitrovi s Mrázkem...  (Autor: Blesk)
Autor: jos, ČTK - 
24. listopadu 2011
12:10

Švýcarská prokuratura při vyšetřování privatizace Mostecké uhelné společnosti odhalila, že při prodeji Škody Plzeň se přelévaly miliony přes nastrčené prostředníky a konta na Panenských ostrovech. Vyšetřovatelé mají podezření na korupci.

Na pochybné machinace s miliony upozornila ve čtvrtek Mladá fronta dnes. Ve vzduchu při prodeji Škody Plzeň poletovalo 150 milionů korun, které dokonce tajně putovaly na tajemnou firmu na Britských Panenských ostrovech, odkud se peníze dále přerozdělovaly. Je pravděpodobné, že nakonec skončily v kapsách českých politiků, mafiánů a lobbistů...

Na machinace upozornili vyšetřovatelé ve Švýcarsku, když mapovali toky peněz kolem skupiny Appian kvůli podezření, že jeho majitelé ve švýcarských bankách perou špinavé peníze.

Švýcaři se o Appian zajímali hlavně kvůli dřívějšímu problematickému ovládnutí Mostecké uhelné společnosti, ale v této souvislosti narazili i na transakce kolem Škody, kterou si Appian pořídil v roce 2002 a 2003.

Nitky vedou přes několik tajemných firem, několik záhadných kont a několik podivných manažerských rozhodnutí až ke dvěma dobře známým mužům, kterým i jsou podnikatel Tomáš Pitr a zastřelený boss František Mrázek. Nikoho už asi nepřekvapí, že Mladou frontou oslovení manažeři dnes tvrdí, že nejde o korupci ani praní špinavých peněz ale pouze o nepodložené spekulace...

nautilus ( 25. listopadu 2011 11:30 )

Ano, korumpuje se a krade. Dělají to ti, kteří jsou či byli u moci. Když tam budou jiní lidé, nic podstatného se nezmění. Tato společnost je morálně degenerovaná a započalo to již za bolševické totality. Především v prvém desetiletí vlády KSČ, kdy proběhlo zestatňování a združstevňování. Dnešní gauneři jsou břidílové. Počkejte až se znou dostanou k moci bolševici, a ti nám ukážou, co je to zlodějna. Nebude to tak dlouho trvat, myslím si. Tento národ má na to našlápnuto, když hojně volí komunisty a socany. To není šíření poplašné zprávy. Jsem o tom v hloubi srdce přesvědčen. " Kdo se nepoučil ze svých dějin, ten je nucen si je zopakovat", deklaroval svého času americký filozof španělského původu Santayana. Volit komunisty po všech těch desetiletích zločinného momunistického režimu, který jsem na vlastní kůži zažil, zasluhuje samostatnou vědeckou studii o lidské demenci a jeji publikaci v renomovaném neurologickém časopise. Rovněž zvolení skauta pana Grosse za premiéra byl čin zasluhující historického záznamu do učebnic dějepisu. Co pan Gross před řízením vlády ovládal. Byla to lokomotiva? Jsou za to odpovědní socani samozřejmě. Hošan ukázal co umí, že ano. Gratuluji levičákům k totální degradaci postu premiéra. Jak je vidět, v Česku to může dělat kdokoli.

brum ( 24. listopadu 2011 14:20 )

Hlavně,že spoluator tohoto rohu hojnosti(pro vyvolené) prohlašuje na Novinkách,že po 22 letech šetření nastává další kolo utahování opasků.Evidentně jak pro koho!

jaija ( 24. listopadu 2011 13:45 )

Čechy,čechy!!!

amazonan ( 24. listopadu 2011 13:38 )

...to je sice pravda, ale na druhou stranu je dobré vědět, jaké máme ve vládě svi*ně a tím, že se o tom bude mluvit a psát se to my obyčejní lidé dozvíme včas a ne až po deseti letech...smrt všem korupčníkům...

rudyptak48 ( 24. listopadu 2011 13:24 )

Blesk nám připravil vánoční dárky. Předčasně otevřel pytel plný podvodníků a korupčníků. Když nebudete mít na drahé dárky, alespoň se zadarmo naštvete. Krásné a láskyplné vánoce. Poděkujte Blesku a našemu Pravdoláskovi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa