Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Topolánkův nechutný zeť: Oplzlé útoky na reportérku Blesku

Autor: Eva Pospíšilová - 
7. listopadu 2011
05:00

Každý odpovídá na dotazy po svém. Osobitý styl má i zeť expremiéra Mirka Topolánka (55) Marek Demel (34), který se měl díky vlivu svého tchána dostat k teplému a dobře placenému místečku ve státem kontrolovaných Českých drahách. Když se Blesk snažil zjistit, jaké má Demel vzdělání a předpoklady pro to, aby dané místo zastával, dočkal se překvapivé odpovědi. „Máte ji vyho..…,“ začal se místo odpovědi zajímat o intimnosti. Generální řediteli Českých drah Petře Žaludo (45), co s tím budete dělat?

Zaměstnávání kamarádů kamarádů za desítky tisíc se Blesk věnuje dlouhodobě. Když se proto na veřejnost dostalo, že Topolánkův zeť je zaměstnancem Českých drah, začal se ptát na podrobnosti. Jak se k místu dostal? Jaké má pro to, co dělá, předpoklady?

Marek Demel na dotazy napřed moc odpovídat nechtěl. „Bez komentáře, děkuji. Na shledanou,“ řekl v reakci na první otázku. Další, zaslanou SMS, nechal bez odpovědi. Znovu reagovat začal ve chvíli, kdy se Blesk začal ptát na jeho angažmá v dozorčí radě realitní kanceláře ORSA, která je zřejmě rodinnou firmou. „Jak vypadáte?“ ptal se a svůj zájem vysvětloval: „Přece se nebudu bavit s nějakým prasopsem.“

Když dostal odpověď, kterou mu Blesk poskytl kvůli zisku dalších informací, neváhal nabídnout setkání u kávy. „…nikdy jsem nebyl s novinářkou. Líbím se vám?“ ptal se ve čtvrtek.

Přestože už tehdy šlo o netradiční konverzaci, nechal nejčtenější deník celou záležitost být. Pro zveřejnění se Blesk rozhodl až po pátečních SMS zprávách, které byly plné vulgarismů a zacházely do intimností. „Máte ji vyho…?“ ptal se Demel. Na dotaz, zda takovou konverzaci myslí vážně, pak navíc ještě odpověděl: „Samozřejmě že jsem to myslel vážně.“ V pátek se přitom Blesk snažil zjistit, jaké má Demel vzdělání. Čtenáři totiž začali upozorňovat, že měl údajně problémy už s maturitou.

Topolánkův zeť je zaměstnancem ČD v úseku správy majetku, kde pracuje v referentské pozici jako systémový specialista. Podle odborového předáka a dlouholetého kritika poměrů v ČD Jaromíra Duška má plat sedmdesát tisíc.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jaguar1 ( 19. listopadu 2011 15:01 )

je vidět že dceruška hledala kopii tatínka - neschopné ho..do a našla

dali88 ( 13. listopadu 2011 03:30 )

radej se smazu sam uz se mi to stalo u jineho clanku.mejte se pratele

alzbeta59 ( 11. listopadu 2011 21:15 )

No alespon videme co za dementy nam vladne a privadi republiku do dluhu Na nas nezbyde nic jineho nez na ne delat a utrhovat si od ust, aby oni meli viz a vic

skorice.vanilka ( 11. listopadu 2011 10:20 )

Topolánkův zeť - Topolánkova škola. V tomhle případě to, myslím, ani mladé paní Demelové nedbude vadit.

lisa.n ( 9. listopadu 2011 13:41 )

Je mi z těch papalášů nanic. A nejhorší je,že jsme jim k těm korytům pomohli my sami.Než nás lapnou,to pane pěkně vrní,jak jsou báječní a pak se ukáží v pravém světle.Je to jeden hajz_l vedle druhého.Jak budou vypadat děti jejich dětí.Rozmazlení,sprostí frackové bez skrupulí.Tamhle v Ostravě honili dědu s malým nákupem,až se zabil o sklo dveří.Tihle nám kradou na očích,vysmívají se nám a my jim to trpíme.Bohužel je to celosvětový trend.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa