Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Topolánek je jednatelem nové firmy!

Topolánek rozšiřuje své podnikatelské záměry
Topolánek rozšiřuje své podnikatelské záměry  (Autor: David Malík)
Autor: ot, evakk - 
16. listopadu 2011
18:48

Expremiér Mirek Topolánek (55) se podnikatelsky rozmáchl. V minulých dnech se stal jednatelem nové stavební fi rmy European Engineering Construction Company. Peníze do ní vložila i ostravská společnost VAE Controls. Tu Topolánek kdysi pomáhal založit a teď ji řídí.

Nová stavební firma, v níž je Topolánek zainteresován, sídlí v Praze na Žižkově a její základní jmění je 2,5 milionu korun. Blesk to zjistil z obchodního rejstříku, kam byla společnost zapsána na konci října.

Druhým jednatelem společnosti je podnikatel z Kostelce nad Labem Miroslav Kadrchanov Machů. Ten je zároveň společníkem firmy a náleží mu obchodní podíl 65 %. Zbytek patří VAE Controls.

Topolánek nebyl včera k zastižení, aby se mohl ke své roli v nové fi rmě vyjádřit. Uvidí se, zda pro ni bude stejným požehnáním jako před časem pro ostravskou VAE Controls – sotva do ní nastoupil, dostala státní zakázku za 124 milionů.

 

lamacz ( 23. listopadu 2011 10:27 )

Cist blesk a udelat si z toho konecny nazor, to umi opravdu jen inteligenti Mozna by to chtelo cist i neco seriozniho ;) http://www.vaecontrols.cz/cs/aktuality/prehled-aktualit

lorka ( 17. listopadu 2011 17:39 )

TO JE ALE HAJZL

lennne ( 17. listopadu 2011 16:41 )

jo, jednatelem co dostava statni zakazky, protoze kamaradi jeste sedi ve vlade...prober se.

lennne ( 17. listopadu 2011 16:40 )

a krade se klidne dal....a pak ze jsou moravaci dobri ogari

komentator ( 17. listopadu 2011 12:16 )

Nesplácené úvěry VAE byly v 90-ých letech převedeny do České konsolidační agentury! Jinými slovy, ty Topolánkovy dluhy byly zamáznuty z peněz daňových poplatníků! Jak dlouhou se dańoví poplatníci nechají okrádat různými Topolánky, Drobily, Vondry? Ti darebáci se nabalují na silně předražených státních zakázkách, neplatí své dluhy a ještě se daňovým poplatníkům tlemí do ksichtu! Chce to vymést ten zlodějský Augiášův chlív, který zde vytvořili Topolánci a další zlodějské modré straky!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa