Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zmizelý místostarosta: Zavražděn? Radnice už hledá náhradu

Zmizelý místarosta Aleš Vytopil
Zmizelý místarosta Aleš Vytopil  (Autor: archiv Aleš Vytopil)
Autor: Ondřej Požár - 
17. října 2011
09:17

Už více než pět týdnů je nezvěstný místostarosta Brna-Židenic Aleš Vytopil (36, ODS). Policie získala v posledních dnech nové poznatky, ale zatím je tají. A na radnici už zvažují, že je nejvyšší čas začít shánět za zmizelého radního náhradu. Je stále pravděpodobnější, že Vytopila neunesli, ale že ho nejspíš někdo zavraždil.

Politik zmizel v pátek 9. září v brněnském Mariánském údolí, kam přijel ve svém passatu. Přestoupil do cizího auta a podle všeho odjel do Hrotovic, kde s milenkou Pavlou (28) rozjel podnikání ve dvou hernách.

Vytopilova manželka Silvie (36) v televizi řekla, že její muž dojel až do zmíněného města na Třebíčsku, ale zpátky do Brna se už nevrátil. Podle dostupných informací u sebe měl větší finanční částku: Mluví se o 200 tisících až milionu korun!

V Hrotovicích se po něm slehla zem. Únos však kriminalisté vylučují. „Pokud by ho někdo unesl, už by se ozval a chtěl by výkupné,“ míní policistka Petra Vedrová.

Připustila, že detektivové mají k případu nové informace, ale kvůli vyšetřování je nechtějí zatím z taktických důvodů zveřejnit. Nevyloučila, že se Vytopil mohl stát obětí vraždy!

Pohřešovaný muž měl na židenické radnici na starosti oblast výstavby, územního plánování, správy financí a evropských fondů. Jeho kolegové už začínají mluvit o tom, že za místostarostu z ODS by se pomalu měl najít náhradník. Schůzka zástupců vládnoucí koalice v Židenicích se přitom odehraje zřejmě už tento čtvrtek.

pandrhola ( 17. října 2011 16:21 )

Žeměl u sebe až 1 mega? Nechci tady být za bl.ba, ale přece zákon nedovoluje s tak velkou částkou ( tedy pro mě velká)manipulovat casch. Já když potřeboval 200 000kč, tak bába u okénka mě vyšetřovala na co to mám, jestli nejsem sponzor nějakých politických šmej.dů.Takže vlastně Vytopil dělal něco protizákonné.Možná chtěl ještě vííííc, ale tak to chodí.

zaviracispendlik ( 17. října 2011 12:21 )

možná odejel do Polynesie

gevi ( 17. října 2011 10:10 )

S takovým způsobem života je tu hned několik motivů. Moc si zahrával an několika stranách.

marie60 ( 17. října 2011 09:53 )

Z toho mi až běhá mráz po zádech.Neměl si začínat s tou babou a jejím ex, který byl už trestaný.Musel mu stačit plat místostarosty ale vidina dalších prachů asi byla silnější. Je mi v tuhle chvíli podezřelá i jeho žena. No, a když se to tak vezme, tak mohlo to jeho zmizení být společné i s jeho funkcí.Otazníků je víc, ted´ záleží na policii jak se s tím popere.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa