Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rozvod Vítková a Vítek: Nenáviděli se, ale teď je spojila směnka na miliardu

Autor: mivrk, Ondřej Höppner, pet - 
5. října 2011
15:34

Začalo to válkou o dítě a majetek, kterou s napětím sledoval celý národ. Nyní jsou exmanželé Vítkovi zcela zajedno. Spojila je směnka na astronomických 906 306 115 korun, které se snaží podezřelá firma získat od paní Vítkové. "Je to pokus o miliardový podvod," řekl exkluzivně Blesk.cz Radovan Vítek.

„Po odchodu od manžela jsem byla na mizině, neměla jsem na právníka, bojovala jsem o dítě, jako každá máma. Slibovali, že mi pomohou. Tak jsem jim podepsala nevyplněnou směnku. Nikdy pro mě ale nic neudělali,“ řekla Blesk.cz Eva Vítková, bývalá manželka jednoho z nejbohatších Čechů, multimiliardáře Radovana Vítka.

Městský soud v Praze však nárok na vyplacení směnky uznal a vydal platební rozkaz. Podle něj má paní Vítková zaplatit takřka miliardu.  „Není to nic jiného, než pokus o miliardový podvod,“ řekl Blesk.cz miliardář Radovan Vítek, který teď bojuje za práva své bývalé manželky. Případná exekuce majetku paní Vítkové se podle všeho jeho jmění nedotkne.

„Soudkyně Jindřiška Dohnalová je podle našich informací  ovlivněna žalobcem v neprospěch mé bývalé manželky Evy. Je zde zřetelná vazba mezi soudkyní a advokátkou žalobce paní Jitkou Tutterovou. Ty dámy se velmi dobře znají a podle informací, kterých se mi dostalo z důvěryhodných zdrojů si jdou na ruku,“ dodává pan Vítek.

„Budeme se soudit dál, tvrdíme, že firma Merone neposkytla paní Vítkové žádné služby a převod směnky je pouze fiktivní. Směnka byla převedena na firmu, ze kterou stojí stále titíž lidé,“ řekl právník paní Vítkové pan Aleš Rozehnal.

Eva Vítková poskytla Blesk.cz dvě různé kopie směnky. Jednu bez vyplněné částky... Eva Vítková poskytla Blesk.cz dvě různé kopie směnky. Jednu bez vyplněné částky... | Eva Vítková

... a druhou vyplněnou na 906 milionů ... a druhou vyplněnou na 906 milionů | Eva Vítková

Chtějí mě dostat na mizinu, říká paní Vítková

Ostře sledovaný „nejdražší rozvod v Česku“ skončil v loňském roce ke vzájemné spokojenosti. Radovan Vítek získal syna do výhradní péče, ale kluk je u matky tak často, že se prakticky jedná o střídavou péči. Paní Vítková dostala odstupné 50 milionů korun.

Paní Eva Vítková podepsala v roce 2007 poté, co soud svěřil syna do péče otce, firmě Merone nevyplněnou směnku. Tou se zavázala, že firmě uhradí čtvrtinu z peněz, které získá majetkovým vypořádáním.

„Nepomohli mi vůbec v ničem,“ říká paní Vítková. „Je to jen trik, jak mě dostat na mizinu. Vždyť já ty peníze nemám a nikdy jsem neměla,“ dodala. Jednatel firmy Merone pan Rostislav Pokluda tvrdí, že na případu usilovně pracovalo devět jeho právníků a má na peníze nárok. Směnku s dopsanou částkou 906 milionů korun firma Morone později převedla směnku na firmu Summertime.

Je to směnkový podvod bambusové firmy

Firma Summertime se snaží směnku prodat a nabízí ji ke koupi bohatým podnikatelům včetně známých pana Vítka. Potenciálním kupcům tvrdí, že je to u soudu zařízeno a rozsudek v neprospěch Evy je jistý.

„Směnku dokonce nabízeli ke koupi i mně,“ řekl Blesk.cz Radovan Vítek. „Volalo mnoho mých známých, kterým směnku nabízeli. Například David Štekl, jenž obchoduje s pohledávkami, Ivo Mlátilík, bývalý starosta Františkových Lázní, a volal třeba také Marek Čmejla z Appianu. Dokonce byli nějací lidé se směnkou také u Karla Komárka z KKCG. Zkoušejí každého, kdo má alespoň nějaké peníze.“

V prodeji „dopsané“ směnky se prý angažuje i bývalý ministr spravedlnosti Pavel Němec, který propustil na svobodu arabského prince Sáního, odsouzeného za pohlavní zneužívání nezletilých dívek.

Slova Radovana Vítka potvrzují i ostatní podnikatelé

Ivo Mlátilík, bývalý starosta Františkových lázní: „Směnku mi nabízeli lidé od pana Pokludy z firmy Merone ke koupi letos v létě. Chtěli za to 200 milionů a jako bonus prý mám rozsudek městského soudu. Říkali, že je to u soudu zařízené, prý to má jejich advokátka posychrované.“

Investor Josef Lébr: „Tu směnku mi pan Pokluda z Merone nabízel za 200 milionů.“  

Marek Čmejla z firmy Appian: „Říkali, že je o rozhodnutí soudu postaráno. Zdálo se mi to podezřelé, tak jsem jim řekl ne.“

Rozvodová tahanice exmanželů Vítkových v datech

6.10. 1995: Eva Klubková a Radovan Vítek jsou manželé. Svatba proběhne v Brně.

Říjen 2004: Po vleklých neshodách v manželství a údajné vzájemné nevěře opouští Eva Vítková manžela Radovana a stěhuje se z luxusní vily v Praze.

Leden 2005: Vítková podává žádost o rozvod. Vzápětí ji stahuje. O rozvod pak požádá Vítek a manželka se k němu připojuje.

Prosinec 2005: Soud předběžným opatřením svěřuje syna Radovana do výhradní péče matky. Vítek může syna vídat dva víkendy v měsíci.

Srpen 2006: Soud nakonec vyhoví otci a syna svěřuje do jeho výhradní péče. Důvod? Syn u psychologa tvrdí, že chce žít s otcem.

31.12. 2008: Manželství je po třinácti letech rozvedeno.

Duben 2009: Vítková vyhrává soudní spor o výživné. Vítek jí musí vyplatit jednorázově 3,2 miliony.

Říjen 2009: Vítková podala k soudu žádost o majetkové vyrovnání společného jmění. Žádala rekordní částku - 3,63 miliard.

Listopad 2010: Došlo k obratu. Radovan Vítek získal syna do výhradní péče, ale syn je u matky tak často, že se prakticky jedná o střídavou péči. Paní Vítková dostala odstupné 50 milionů korun.

makmark ( 5. října 2011 21:07 )

prosím vás, kde je paní Vítková k mání? Ona je zajištěna, vypadá stále velmi dobře, studovala LF, potřebuje občas mít po boku člověka se zdravým rozumem, aby nedělala tyto psí kusy .. a kterému dost podivně nejde o peníze... protože pro něho nejsou podstatné.

quonex ( 5. října 2011 20:33 )

Já nevím. Podle mne je vysoká škola požadavkem na křeslo ministra, ale podílové, nebo důchodové fondy může řídit i člověk se základním vzděláním.

quonex ( 5. října 2011 20:30 )

Bílí koně to dělají normálně a nemají s tím problém na rozdíl od vás. Viz výše..

quonex ( 5. října 2011 20:29 )

dobrá práce vyděračů, Napřed jí to vysvětlili nějak, ale pak se to zvrtne. viz výše...

quonex ( 5. října 2011 20:28 )

No to je úplně normální. Biankosměnku třeba podepíšete bance v případě, že se ucházíte o kontokorent. Další vaianta je, když jste bílý kůň, což bude případ pní Vítkové. Následně se směnka vymkla kontrole a ohrožuje to třeba autora tohoto nápadu p. Vítka. Paní vítkové pak třeba vysvětlil, že bio (tisíc milionů) je už dost lovů na to, aby se třeba i bála o svůj život a aktivně spolupracovala, ikdyž se se svým bývalým už nechce vidět... Ale může to být i jianak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa