Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Podnikatel Vítek: Budovu Sazky mi nabízeli za 100 milionů KČ. NKÚ ji chce koupit za trojnásobek!

Vítkovi prý nabízeli budovu Sazky za třetinu ceny, za kterou ji chce pořídit NKÚ
Vítkovi prý nabízeli budovu Sazky za třetinu ceny, za kterou ji chce pořídit NKÚ  (Autor: Blesk/profimedia.cz)
Autor: ČTK, shp - 
18. března 2013
21:00

Majitel investiční a developerské společnosti CPI Group Radovan Vítek prohlásil, že mu byla budova Sazky nabízena za 100 milionů Kč. Nekoupil je ale, protože je podle něj budova neprodejná. Nejvyšší kontrolní úřad se ji přitom rozhodl koupit za trojnásobek!

„Když se řešila Sazka a její insolvence, tak jsme se s ostatními největšími věřiteli bavili, co bude s budovou, kde sídlila. Nabízeli mi, ať ji za 100 milionů korun koupím. Už tehdy jsem říkal, že je bezcenná a odmítl to,“ řekl ČTK Vítek. Od té doby je budova už dva roky prázdná, navíc situace na realitním trhu se ještě více zhoršila, ceny starých kancelářských budov v Praze spíše klesají. „Nemyslím si proto, že by její cena za dva roky takto stoupla,“ řekl Vítek.

Odhadnuta prý na 575 milionů Kč

Úřad o jiných, nižších nabídkách prý neví. „NKÚ nepřísluší komentovat údajné nabídky, které měly být v minulosti učiněny panu Vítkovi. Faktem ale je, že budova Sazky je NKÚ nabízena za cenu 300 milionů korun, zatímco ve znaleckém posudku YBN Consult - Znalecký ústav, a.s. byla její cena včetně pozemků odhadnuta na 575 milionů,“ reagovala mluvčí NKÚ Olga Málková.

Vítek je osobně zainteresován

Ve sporu je Vítek osobně zainteresován, NKÚ totiž nyní sídlí v pražských Holešovicích v budově Tokovo, kterou v roce 2011 CPI Group koupila v jednom balíku nemovitostí od skupiny PPF. Odchodem státního úřadu, který si nyní pronajímá 10.000 metrů čtverečních, tak přijde o zajímavého klienta. NKÚ v loňském roce platil 44 milionů korun, minulému majiteli posílal každý rok dokonce 80 milionů Kč. Problém s přemrštěným nájemným tak současný majitel budovy zdědil od toho předcházejícího. I proto letos v únoru CPI Group navrhla snížit roční nájemné až na 19,9 milionu korun.

O prodeji se rozhodne ve středu

„Je otázkou, proč CPI Group, pokud skutečně tak stojí o prodloužení nájemní smlouvy s NKÚ, nepřišla s některou z těchto nabídek již v průběhu minulého roku. Domnívám se, že jediným důvodem těchto útoků je snaha ovlivnit atmosféru před jednáním vlády, která má ve středu rozhodnout o uvolnění prostředků na nákup nového sídla NKÚ,“ řekl ČTK viceprezident NKÚ Miloslav Kala.

zadnice ( 19. března 2013 10:24 )

Samozřejmě!!! Vláda rozhazuje, protože to nejde ani jednomu z"ministrů" z vlastní kapsy!!!

krupan10 ( 19. března 2013 10:18 )

zase další tunel, jak jinak.

gogo ( 18. března 2013 22:19 )

Jedna lumpárna za druhou.. Kam oko dohlédne...

Zobrazit celou diskusi