Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Premiér vzal rodinu k moři: Nečasovi odpočívají v Itálii za pár korun

Video se připravuje ...
Autor: Sandra Apostolidisová - 
3. srpna 2011
05:02

Itálie je u českých premiérů zjevně oblíbeným místem dovolené. Zatímco ale Mirek Topolánek (55, ODS) trávil volné chvíle v luxusní vile v Toskánsku či na jachtě ve společnosti lobbistů, současný šéf kabinetu Petr Nečas (46, ODS) šetří. S rodinou vyrazil do Rosolina Mare – jedné z nejlevnějších destinací, které naše cestovní kanceláře nabízejí! V reklamním tričku, s několikadenním strništěm a v kraťasech, které vypadají jak od stánku, přesto působí spokojeně.

973109:gallery:true:true
Nebýt účastníkem zájezdu

I politici mají právo na dovolenou a odpočinek. I pak ale zůstávají pro voliče vzorem. Příkladem, který kultivuje, jemuž věříme. Sami se pro život v centru pozornosti rozhodli.

Momentky z rodinných prázdnin premiéra Petra Nečase v Rosalina Mare bohužel dokazují, že sílu image spojenou s postem šéfa vlády podceňuje. Jistě – je to stěží snesitelný tlak, hrát si na kultivovanou elitu, když je vám tahle poloha cizí. Je stresující být stále v pozoru.
Ale jistou úroveň by to chtělo. Alespoň u premiéra, který by měl reklamní tričko České zbrojovky věnovat někomu ze svých podřízených a nikoli se v něm promenádovat cestou na pláž. Můžeme diskutovat o volbě plážových šortek, možná plavek. Takzvaný lidový styl je masám sympatický. Petr Nečas by ale přesto neměl být účastníkem zájezdu.

Jako předseda vlády bere Nečas měsíčně kolem sto padesáti tisíc a s klidem by mohl celé rodině zaplatit pobyt třeba v Dubaji nebo Dominikánské republice. Jak je ale vidět, je mnohem skromnější. Se ženou Radkou a dcerami Terezou a Marií dali před exotikou přednost severní Itálii, kterou si může dovolit téměř každý Čech s průměrným i lehce podprůměrným platem.

„Rosolina Mare patří mezi sociální destinace. V rámci celé Itálie je to nejlevnější lokalita - na spodní cenové hranici. I ubytování je tam všude velmi levné,“ řekl Blesku mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura. Půměrná cena za týden na jednu osobu se podle něj v Rosolině pohybuje mezi 2,5 až 3 tisíci korun.

Čtenář Blesku, který Nečase u moře vyfotil, potvrdil, že se premiér chová skromně a velmi nenápadně. „Skoro nesundá kšiltovku a tmavé brýle. Sice si s rodinou platí slunečník a lehátka, ale každý den leží na jiném. Asi ani nemají předplacený celý týden,“ uvedl s tím, že když není premiér ve vodě, hodně času si na pláži čte.

Rodinné prázdniny v zahraničí plánoval Nečas už delší dobu, rozhodoval se mezi Španělskem a právě Itálií. Levnější Itálie nakonec zvítězila. „Itálie je pěkné místo na odpočinek, mám to tu rád, autem to není daleko,“ sdělil včera Blesku sám premiér.

Jako »muž z lidu« působí Nečas nejen díky volbě letoviska. V reklamním tričku České zbrojovky, plavkách jako ze stánku a s nezvyklým strništěm splynul s davem téměř dokonale. „Nejdřív jsem si ho skoro nevšiml, i když prošel těsně kolem mne,“ přiznal zdroj Blesku. Pro premiéra je to typické – na svém soukromí si dlouhodobě zakládá.

hejpetr ( 15. srpna 2011 21:44 )

jestli si časopis blesk a jeho redaktoři myslí,že dovolená v Rosolína Mára vlastní dopravou a bez stravy na jeden týden za pouhých 18500kč,- je pro každého čecha i lehce podprůměrneho,tak to jse máme všichni v té naší zemi velice dobře

komentator ( 4. srpna 2011 18:47 )

Slabý premiér Nečas, který posluhuje Klausovi a kterého Kalousek kdykoliv "posvačí", již nikdy premiérem nebude. Tak slabého premiéra tato země neměla od r.1989. A pokud Nečase nenahradí na čele ODS nějaký schopnější politik, tak odéeska dopadne moc špatně. Vždyť za Nečasova vedení projela odéeska všechny volby! ODS prohrála volby do Sněmovny, utrpěla debakl ve volbách do Senátu a neuspěla rovněž ve volbách do městských zastupitelstev. V civilizovaných zemích by šéf strany po serii volebních debaklů již odešel z politiky. A kdyby neschopný předseda strany sám nepodal demisi, tak by ho spolustraníci nahradili nějakým kompetentnějším politikem!!

forzt ( 4. srpna 2011 12:42 )

Na pláž to má z apartmánu, kde bydlí (slušného, ale úplně průměrného, bez bazénu, jaký má i většina českých turistů v Rosolina Mare), na pláž cca 200 metrů. Šváby jsem v apartmánech v Rosolině Mare nikdy nezaznamenal. Marokánců a Senegalců s cetkami je tam na plážích stejně, jako kdekoli jinde v Itálii. Žádná ochranka a služebnictvo tam s premiérem není, žijete ve fikcích...

quonex ( 4. srpna 2011 12:33 )

Nečas by přece nebydlel v nějaké vybydlené chatrči mezi švábama, kde to je na pláž 2 kilometry a kde na pláži furt otravují marokánci s nějakýma cetkama. Nečas má u sebe pořád nějakou ochranku a služebnictvo.

quonex ( 4. srpna 2011 12:29 )

Omluva, prý to je jinak. Dneska v AHA psali, že to je Nečasův dvojník. Prý to je jakási recesistická skupina, která chce jen rozeštvávat pracující lidi. I ta ochranka co spí na hotelu v úklidové místnosti je jen jako. Prý nosí vyřazené uniformy hradní stráže a podle toho je prý odhalili. Nečas by se k takové provokaci jako seriózní vysokoškolák nikdy nesnížil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa