Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Milionáře Hušáka chtějí už kvůli Sazce dostat do tepláků

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ap - 
27. června 2011
17:21

Nejprve ho vykopli z "jeho" milované Sazky a teď ho dokonce chtějí hnát k soudu. Bývalý všemocný šéf Sazky Aleš Hušák čelí v souvislosti se Sazkou prvnímu trestnímu oznámení.

K Obvodnímu zastupitelství pro Prahu 9 ho podle serveru Aktuálně.cz podala advokátní kancelář Ivan Courton jménem firmy Euroclaim Praha.

Společnost požaduje, aby policie zjistila, zda se Hušák nedopustil trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku, dále zda způsobil úpadek Sazky či zvýhodňoval věřitele. Hušák se dosud k podanému trestnímu oznámení nevyjádřil, píše server.

"Je-li výroční zpráva z roku 2009 pravdivá, pak je s podivem, že společnost, vykazující takové zisky a řádně plnící své závazky v roce 2009, se během jediného roku 2010 dostala do takových potíží, které vyústily v její úpadek a následné prohlášení konkurzu na její majetek počátkem roku 2011," napsal v trestním oznámení advokát společnosti Euroclaim.

Ta takéHušákovi vyčítá, že pustil 22 manažerů Sazky ke konkurenční společnosti Fortuna. Hušák sám tento fakt přiznal s odůvodněním, že nikdy nechtěl svým zaměstnanců bránit ve svobodné volbě pro koho pracovat. Euroclaim však v tom, že zrušil na poslední chvíli konkurenční doložky a manažerům údajně vyplatil i prémie, vidí další možný trestný čin, a to porušení povinnosti v insolvenčním řízení.

kalinacek ( 27. června 2011 22:17 )

Tak tohle určitě neklapne. Určitě néé tady.

husqarnowicz ( 27. června 2011 17:53 )

Ví toho nepochybně příliš mnoho na to, než aby skončil v base. Zase jedna zpráva, která má v lidech vzbudit zdání demokracie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa