Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Policie nemohla obvinit exministra Drobila z korupce

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ap - 
17. června 2011
13:39

Porikorupční policie ho chtěla obvinit, ale státní zástupkyně vydala jiný pokyn. Exministr životního prostředí Pavel Drobil, který rezignoval kvůli podezření z korupce (ODS) k soudu nepůjde. Policie musela ve čtvrtek případ odložit.

Protikorupční policie odložila podle šéfa Martince kauzu Drobilova podplácení na pokyn státní zástupkyně na pokyn obvodní státní zástupkyně pro Prahu 1 Šárky Pokorné. ČTK to sdělil šéf útvaru Tomáš Martinec s tím, že kriminalisté dospěli k jinému právnímu názoru. Drobil v minulosti kvůli podezřením spojeným s SFŽP z funkce ministra odstoupil.

Ty měly dokazovat nezákonou činnost Státního fondu životního prostředí na úseku zadávání veřejných zakázek a nabízel mu v této souvislosti lukrativnější pracovní zařazení.

Pražská městská státní zástupkyně Jana Hercegová se v květnu důrazně ohradila proti tvrzení týdeníku Respekt, podle kterého nabádala svoji podřízenou obvodní žalobkyni pro Prahu 1 Šárku Pokornou k tomu, aby neprověřovala podezření z korupce na SFŽP. Pouze prý doporučila, aby státní zastupitelství případ posuzovalo "ve všech souvislostech".

Další trestní řízení vedené s podezřením na manipulace veřejných zakázek na fondu, které má na starosti Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4, nadále probíhá, uvedla mluvčí.

komentator ( 19. června 2011 13:52 )

Zlodějský IZIP provozují odéesáčtí potentáti! A tuto zlodějinu zařizovali pro své odéesáky modří bolševici Julínek a Śnajdr!!

komentator ( 18. června 2011 21:27 )

Proč Véčkaři nechali do sebe kopat? Nečas vyrazil Johna a Bártu z vlády! Nečas se vykašlal na požadavek Véčkařů, že z vlády musí odejít korupčníci Vondra, Kalousek a Fuxa! Copak nejsou Véčkaři pátým kolem u vozu ve vládní koalici? Copak nejsou Véčkaři pro smích králíků!! Je jasné, že Véčkařům jde pouze o vládní koryta! Že Véčkaři neplní sliby, které dali voličům!!

komentator ( 18. června 2011 15:00 )

Velmi výstižné, vtipné a žel velice smutné!!!

komentator ( 18. června 2011 14:58 )

Státní zástupkyně Pokorná, která zametla kauzu korupčníka Drobila pod koberec, jednala v souladu s "DOPORUČENÍM" svých nadřízených Hercogové a Rampuly, kteří jsou "buňkou justiční mafie" na Státním zastupitelství!! A Rampulu (s hercogovou) kryje ministr spravedlnosti odéesák Pospíšil, který neakceptoval návrh Nejvyšší státní zastupitele Zemana na odvolání profláklého Rampuly! Holt Rampula posluhuje odéesákům a proto ho tam Pospíšil drží!!!

komentator ( 18. června 2011 14:53 )

Tuneldědkovi z Hradu Nečas a jeho profláklí ministři nevadí! jsou stejné krevní skupiny!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa