Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Johnovo odcházení: Ve vládě končím!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ap - 
11. května 2011
11:29

Vycházející politická hvězda Radka Johna povážlivě pohasíná. Poté co ho premiér Petr Nečas vylil z pozice ministra vnitra, se sám John rozhodl rezignovat i na post vicepremiéra pro korupci. Podle informací ČTK se tento týden nedokázal shodnout s premiérem  na podobě týmu svých spolupracovníků ve funkci vicepremiéra pro boj s korupcí. O situaci od středečního rána jednal poslanecký klub VV.

John, který se po odchodu z čela ministerstva vnitra, stal vicepremiérem s odpovědností za boj s korupcí, chtěl mezi svými spolupracovníky například někdejšího náměstka na vnitru Michala Moroze. Proti jeho výběru spolupracovníků se ale postavil premiér Nečas. Jejich spor nevyřešila ani úterní odpolední schůzka.

Necítím podporu, končím

"Radek John bude rezignovat," sdělil ČTK již během porady Véček jeden z poslanců strany. Několik dalších tuto informaci potvrdilo. Svůj odchod nakonec potvrdil i samotný Radek John. Důvodem odchodu je skutečnost, že necítí podporu pro svou práci. Svůj odchod chce John projednat s Václavem Klausem. "Ve vládě musí nastat další změny," prohlásil na tiskové konferenci Radek John a dal tak najevo, že podpora Véček kabinetu není automatická.

Bárta podpořil Johna

Faktický lídr Věcí veřejných Vít Bárta se rozhodl rezignovat na kandidaturu na předsedu nejmenší vládní strany. VV se podle něj mají sjednotit za svým dosavadním šéfem Radkem Johnem. Strana nesmí vzdát boj s korupcí v ČR, uvedl na tiskové konferenci Bárta.

Odchod předsedy VV z funkce ministra vnitra byl důsledkem poslední krize vládních stran, kdy Nečasova ODS žádala očištění resortu od lidí spojených s bezpečnostní agenturou "šedé eminence" VV Víta Bárty. Bárta sám opustil křeslo ministra dopravy. Vnitro nyní vede nestraník a bývalý policista Jan Kubice.

husqarnowicz ( 13. května 2011 18:21 )

Zajímalo by mě, která *** teď po Johnovi zaujme místo u koryta. Nebo že by vláda rozpočtové odpovědnosti (hahaha) v rámci úspor ono koryto zrušila?

dobrotka ( 13. května 2011 06:07 )

blekotator je nastrcenej Icko langerak

dobrotka ( 13. května 2011 06:06 )

Naprosty souhlas

anelam ( 12. května 2011 10:03 )

anelam ( 12. května 2011 10:02 )

???????Policisti a hasiči?Snad proto,že jim sáhl na chechtáky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa