Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

VV už odzvonilo, do Sněmovny by se nedostaly

VV by se podle průzkumu do Sněmovny nedostala
VV by se podle průzkumu do Sněmovny nedostala  (Autor: ČTK)
Autor: bali - 
29. dubna 2011
11:43

Věcem veřejným už nejspíš odzvonilo. V hádkách, které probíhaly ve sněmovně, utrpěla strana ztrátu důvěry. Podle průzkumu Factum Invenio, by se do sněmovny vůbec nedostaly. Většinu křesel by měla levice.

Kvůli hádkám, které způsobili ministři VV, by podle průzkumu získaly ve volbách jen 4,7 procenta hlasů a propadly by se tak pod hranici, která je nutná pro zvolení do Sněmovny. První místo si s přehledem udržuje opoziční ČSSD. Měla by zhruba 29,1 procent ,což je asi 74 křesel.

Podle Factum Invenio, by se mohli vrátit do Sněmovny lidovci. Získali by 6,6 procent voličů. Velký ústup ze současných pozic by volby znamenaly pro pravici. ODS 48 křesel a TOP 09 by si zachovala 33 křesel.

Průzkum probíhal od 15. do 20. dubna, tedy právě v době, kdy vládní koalice řešila, zda a v jakém složení bude vláda Petra Nečase pokračovat. V průzkumu odpovědělo 992 občanů. Předpokládaná volební účast by byla nižší než při posledních volbách a to pouhých 58,4 procenta voličů.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

capitan_jorge ( 1. května 2011 21:11 )

Jestli krakonoši vydržíš, tak si počkej, povíme si to potom. Kryptokomunisto.

komentator ( 30. dubna 2011 17:37 )

Lidi prokoukli Bártu, Johna, Dobeše, Klasnovu již na pozim 2010 tj. pár měsíců po jejich vstupu do vlády! Voliči dali Bártovi, Johnovi a vedení strany VV do "dršťtky" v říjnových volbách do Senátu. Byť se John a Bárta holedbali, že získají 5 senátorských míst, tak vyšli naprázdno.! Véčkaři rovněž zcela propadli ve volbách do zastupitelstva Praha a dalších velkých měst, kdy nemají žádné zastoupení. Nová šéfka poslaneckáklubu strany VV Karolina peak naprosto selhala jako kandidátka na funkci primátora Prahy. A volebním manažerem v obou neúspěšných kampaních byl Bárta! ten kvůli nrapostému fiasku Véčkařů odešel z funkce hlavního volebního manažera! Holt lidi nejsou blbí. nenechají si "vymývat mozky" prolhanými Véčkaři!!

tlusta.koala ( 30. dubna 2011 17:35 )

To zní jako úryvek z Marxe a Englse - Proletáři všech zemí spojte se! Pokud vím, tak to už tady bylo ...

tlusta.koala ( 30. dubna 2011 15:54 )

S tím se nedá, než souhlasit.

komentator ( 30. dubna 2011 11:24 )

Co prosadili Véčkaři od loňského srpna , kdy začala fungovat Nečasova vláda? Nic! Jak plní Véčkaři své hlavní předvolební sliby např. vymetení politických dinosaurů z politiky? Véčkařští ministři kolaborují ve vládě s politickými dinosaury Vondrou, Nečasem, Schwarzenbergem a s dalšími politiky, kteří jsou v parlamentu od první poloviny 90-ých let! Jak plní Véčkaři svů slib, že prosadí progresivní zdanění bohatých? Véčkaři i na tento slib zapoměli. Lze však zbohatlíků Bárty, Jankovského, Babáka a dalších podivných existencí ze strany VV, že budou ve vládě obhajovat zájmy střední třídy a obyčejných lidí? Proč jsou Véčkaři ve vládě? Předevšímkvůli korytům!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa