Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Někdo jde po Svobodovi: Primátora Prahy hlídá policie

Primátor Svoboda může jásat. Na nervózním zasedání byl zvolen
Primátor Svoboda může jásat. Na nervózním zasedání byl zvolen  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, ap - 
5. dubna 2011
17:29

Několikrát mu propíchali pneumatiky, vyhrůžné SMS dostává on i jeho rodina. Pražského primátora Bohuslava Svobodu (ODS) hlídá policejní ochranka. Důvodem jsou výhružné zprávy, které on a rodina dostává od prosince.

Pražská policie tak reaguje na poznatky získané z vyšetřování, sdělil k primátorově ochrance pro ČTK její mluvčí Tomáš Hulan. Podle mluvčí pražského magistrátu Terezy Krásenské dostal Svoboda ochranku kvůli výhrůžkám, kterým od prosince čelí. Bližší informace nechce policie ani magistrát s ohledem na bezpečnost primátora sdělit.

"Na základě informací, které jsme zjistili v rámci trestního řízení a které pražská policie prověřuje, jsme panu primátorovi poskytli ochranu k zajištění jeho bezpečnosti. Žádné další informace sdělit nemohu," řekl ČTK Hulan. V polovině února  napsal idnes.cz, že primátor čelí výhružným a vulgárním SMS zprávám. Anonym údajně vyhrožoval násilím jemu i jeho rodině. Někdo mu a jeho manželce také několikrát propíchal pneumatiky u automobilu.

Podobné textové zprávy dostávala také radní Alexandra Udženija (ODS). Policie začala oba případy prošetřovat.  Podle zdroje z okolí primátora je důvodem ochrany primátora skutečnost, že "výhružky již překročily únosnou mez". "S ohledem na bezpečnost a soukromí pana primátora to nebudeme více komentovat," řekla Krásenská.

sakra ( 6. dubna 2011 09:58 )

Maximálně nesympatický a křivý Svoboda.

znojmacka ( 6. dubna 2011 08:23 )

- jak jsou hlídaní.. Ale ženský, kterým třeba chlapi vyhrožujou a semtam nějaká facka padne, tak jim řeknou: "milá paní, přijďte, až se něco stane.. " Nebo ti rodiče, kteří x-krát hlásili na policii, že je schizofrenní syn jim vyhrožuje a dneska mají akorát tak fleka na hřbitově

petr11 ( 6. dubna 2011 05:25 )

...opovrhují voliči a nyní se bojí.

cocococo ( 6. dubna 2011 00:24 )

tenhle retardovanej kundolog fetuje.Vzdycky kdyz ho vidim nebo slysim mam dojem ze je v rausi.Taky nic nevi a nikde nebyl a nic si nepamatuje.Tak co s nim? Eliminovat!!!

bafi ( 5. dubna 2011 20:51 )

Vůbec nechápu,kdo by si co tomto Hurvínkovi vzal. Možná,že někomu ledatak leží v žaludku,že dědek sedí zadkem na dvou židlích a ani na jedné pořádně. Na magistrátu ho není vidět,je stále ve Vinohradské nemocnici a chvástá se ,že si tam chodí odpočinout. To se nedivám,protže na magistráte ho nikdo nevidí.Pro město nic nedělá. Jde mu jen o koryto,ale to ve vládě dělá většina a vykřikuje jak jim jde o blaho občanů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa