Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Parkanová nechce po vyzvání výboru odstoupit

Vlasta Parkanová
Vlasta Parkanová  (Autor: Pro Blesk - TOP 09)
Autor: ČTK, evak - 
3. března 2011
20:04

František Bublan, předseda výboru pro obranu a bezpečnost, se po slyšení s bývalým šéfem Vojenského zpravodajství Miroslavem Krejčíkem, zasazuje o to, aby z veřejných funkcí odešla i exministryně obrany a nynější místopředsedkyně sněmovny Vlasta Parkanová. Ta nad tím vůbec neuvažuje

Výbor pro obranu a bezpečnost dnes vyslechl generála Miroslava Krejčíka ve věci zakázek na ministerstvu obrany za jeho působení v resortu během let 2004 - 2007 a po slyšení přijal výbor usnesení, v kterém jsou tato stanoviska:

Výbor pro obranu a bezpečnost...

-vyzývá místopředsedkyni Poslanecké sněmovny PČR Vlastu Parkanovou k rezignaci na všechny veřejné funkce na základě závažných informací, které zazněly na jednání výboru.

-vyzývá ministra obrany Alexandra Vondru, aby zajistil, že brigádní generál Pavel Adam nebude v budoucnu vykonávat žádnou funkci pro ČR.

-děkuje generálu Miroslavu Krejčíkovi za práci, kterou vykonal pro ČR.

Tématem slyšení byly hlavně důvody, které vedly k odchodu Miloslava Krejčíka. Ten údajně vedl získávání diskreditačních materiálů o náměstcích Parkanové, která za dob, kdy Krejčík vedl vojenskou tajnou službu, byla ministryní obrany. Dále měl Krejčík vypovídat o armádních zakázkách, které za jeho období ve funkci byly uskutečněny. Krejčík hlavně vypovídal, protože chce, aby se očistilo jeho jméno. Miloslav Krejčík tvrdí, že byl nespravedlivě obviněn ze zneužívání funkce ředitele zpravodajství. Shánění kompromitujících materiálů prý nebylo v jeho zájmu.

Celé prohlášení Vlasty Parkanové:

"Na jednání Výboru pro obranu a bezpečnost, na kterém vystoupil bývalý ředitel Vojenského zpravodajství, jsem nebyla pozvána. Na zasedání výboru měl pan Krejčík hovořit o armádních zakázkách, ve skutečnosti však podle mých informací hovořil o materiálu, který se týkal jeho působení v čele Vojenského zpravodajství, tento materiál napsali a podepsali jeho bezprostřední podřízení a svědčil o významném zneužívání funkce ředitele zpravodajství osobou pana Krejčíka. Pan Krejčík později na funkci ředitele zpravodajství rezignoval sám.

Předmětný materiál byl vytvořen na základě poznatků šesti nejbližších spolupracovníků pana Krejčíka, kteří jeho pravdivost potvrdili svými podpisy. Já osobně jsem na jeho obsah neměla žádný vliv. Pan Krejčík se podle tohoto materiálu zapojil do mocenských bojů uvnitř ministerstva a ve prospěch jedné skupiny sháněl kompromitující materiály proti druhé. Takovou činnost jsem považovala za naprosto nepřijatelnou a neslučitelnou s funkcí ředitele demokratické tajné služby.

K armádním zakázkám pan Krejčík podle mých informací nesdělil žádný nový poznatek. Zasedání výboru pouze využil k obhajobě své vlastní osoby. V této souvislosti nerozumím tomu, proč mě výbor hlasy opozičních poslanců vyzval k odstoupení, a samozřejmě, že o této možnosti vůbec neuvažuji."

jamee ( 4. března 2011 12:11 )

O kompetentnosti jejího působení na MO kolují zkazky, jejichž podstatou je to, že se prakticky vždycky vyhýbala rozhodnutím a raději někam odjela. To byla voda na mlýn zlodějským gangům, které z její neschopnosti a naivity těžily. Asi by měla raději zpívat to jí ŠLO lépe

komentator ( 4. března 2011 12:08 )

Kde by ta neumětelka Parkanová brala 100 tisíc korun měsíčně, měla k dispozici luxusní limuzínu s řidičem a mohla chrápat přijednání Sněmovny! Takové ryto by Parkanová nikde nesehnala!!

komentator ( 4. března 2011 09:24 )

Proč Parkanová vyhodila Krejčíka? Šéf rozvědky Krejčík důrazně upozorňoval na velké zlodějiny zbrojařů, zejména Kalouskova kámoše Hávy, napojených na tehdejší lidovce na čele s Kalouskem a Parkanovou! Na silně předražených nákupech zbraní bez výběrového řízení pro českou armádu vydělal Háva těžké miliardy. A čast lupu Háva pouštěl lidoveckým politikům, kteří ho kryli. Jelikož Krejčík "kazil kšefty" zbrojařů podporovaným Parkanovou a Kalouskem, tak Parkanová a její náměstek (korupčník) Barták ze dne na den vyrazili Krejčíka z vojenské rozvědky. Nepřipomína kauza Krejčík rovněž kauzu slušného Michálka, který byl před několika týdny vyhozen ze Státního fondu životního prostředí neboť rovněž pokukazoval na korupční jednání ministra drobila a jeho lidí? Recyklovaná černo***nice Parkanová by měla odejít z vedení parlamentní sněmovny. A měla by vypadnout i z politiky!!

jakodl ( 4. března 2011 08:56 )

tam mělo být že v resortu nemá žádnou praxi

jakodl ( 4. března 2011 08:54 )

ale zase má praxi jako ministr čehokoli, ale vypadá to, že stačí vypadat jako kalamity jane, a za obveselení kolegů zřejmě dostane ministerské křeslo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa