Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ROZPAD U LIDOVCŮ: Parkanová zvažuje odchod a Kalousek chce založit novou stranu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
23. dubna 2009
19:14

Uvnitř KDU-ČSL to pěkně vře a straně hrozí rozpad! Ministryně obrany Vlasta Parkanová totiž pohrozila odchodem a největší Čunkův rival Kalousek chce založit novou stranu.

Ministryně v demisi a místopředsedkyně strany Vlasta Parkanová pohrozila odchodem z KDU-ČSL, pokud ji dál povede současný předseda Jiří Čunek a tvrdě se do něj obula.

"Pokud zůstane ve straně současné vedení, pravděpodobně bych odešla," řekla Parkanová.

Odchodem Čunkovi vyhrožuje i jeho tradiční odpůrce, ministr financí Miroslav Kalousek. Ten dokonce uvažuje o založení nové pravicové strany.

A co na to Čunek? Parkanovou nazval politickou turistkou a vzkázal jí, že klidně může jít.

Ve straně lidové, a není to žádným tajemstvím, to vře a už dost dlouhou dobu. Proti sobě stojí nejméně dvě znepřátelená křídla a květnový kongres by měl zřejmě přinést nějaké zásadnější řešení volbou nového vedení. Anebo uvrhne stranu do ještě větší krize.

 

bobina ( 24. dubna 2009 08:11 )

Parkanová je opravdu politický turista,který dělá podpisového "odborníka" na smlouvách všeho druhu a všech oborů! Kdyby odešla z politiky,tak včera už bylo pozdě! Je to obyčejná bl.bka,která se nechává najímat jako placený žoldák na špinavou práci a je mi z takového pito.mce k pláči!

gogo ( 23. dubna 2009 19:20 )

Odejít ze strany, která má tak úžasného předsedu ? Který ukázal celému národu jak se to má koulet ? Předsedu křesťanů !! Kterému je jistě Bůh nade vše ? Toho chtějí zradit ? Toho bezúhonného, poctivého a čestného politika ? Politika, který jistě dovede stranu k dalšímu volebnímu vítězství !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa