Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sobotka je nejpopulárnější, Johnova hvězda hasne

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jos - 
19. listopadu 2010
17:01

Nejpopulárnějším politikem se po několika měsících opět stal místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka, který byl na pozici favorita naposledy na začátku letošního roku. Naopak ministr vnitra Radek John (VV), který byl nejpopulárnější v polovině roku, se propadl na 12. místo pomyslného žebříčku.

Druzí a třetí skončili místopředsedové ODS Miroslava Němcová a Jiří Pospíšil. V těsném závěsu za nimi je lídr TOP 09 Karel Schwarzenberg, jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) a šéf ODS Petr Nečas. Vyplynulo to z listopadového průzkumu agentury STEM. Sobotku kladně hodnotilo 56 procent lidí, o pět procent lidí méně hlasovalo pro Němcovou.

Největší propad? John!

Naopak největší propad zaznamenal ministr vnitra John (VV), který v posledních měsících padá z velké výšky a stále hlouběji. Od září ztratil deset procentních bodů přízně a skončil až na 12 pozici s 34 procenty. Přitom ještě v červnu se těšil z nebývalé popularity 62 procent. Měsíc po nástupu do úřadu ale ztratil téměř 20 procentních bodů. Nyní se před něj pohodlně vešel i ministr dopravy Bárta s 39 procenty, který měl ještě v červnu jen 23 procent.

neslevap ( 8. ledna 2011 21:55 )

Hotovej Spejblb

museman ( 22. listopadu 2010 10:44 )

No termín "obyčejný člověk" vznikl jako marketingový tah ČSSD, aby povýšili ty papaláŠe svoje v čele s Jyrkou Kdo z Vás na to má přeci?

museman ( 22. listopadu 2010 09:10 )

Tak to, že vyhraje na protestních hlasech protireformních a to ještě nikoli nějak drtivě, tak není žádná jeho zásluha

komentator ( 22. listopadu 2010 09:05 )

Nevyhráli socani vedení Sobotkou říjnové volby do Senátu a do městských zastupitelstev? Voliči Sobotkovi věří. Odéesáci a Topáci projeli volby do Senátu. Nesvědčí to o něčem?

museman ( 22. listopadu 2010 07:52 )

Tak vzhledem k tomu, že Sobotka sedí a jen tam něco šimrá mezi zuby a sám vytvářel akorát tak svoje pagrafy...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa