Zlata již několikrát dostala nabídku na popsání svého životního příběhu, ale vždy odmítla. "Asi přišel pravý čas a zajímavý nápad na to, jak knihu literárně zpracovat," míní herečka, která ve své autorizované autobiografii odkryla velkou část svého soukromí. Nechybí příběhy z natáčení nebo historky z jeviště. Kniha obsahuje okolo stovky fotografií ze soukromého archivu Adamovské.

Autor knihy Jakub Hladký oslovil i hereččiny přátele, aby na ní něco zajímavého prozradili. Do vyprávění se dala Jana Brejchová, Jiřina Jirásková, Jana Štěpánková, Petr Štěpánek ale i druhý exmanžel, ministr vnitra Radek John.

Měla dobrý tah na branku, tvrdí John

V knize nechybí ani Zlaty životní etapa s Radkem Johnem, za něhož byla téměř třicet let vdaná a mají spolu dvě děti, dceru Báru (22) a syna Petra (15).

Radek a Zlata se do sebe zamilovali takříkajíc na první pohled. Čím však
herečka svého budoucího manžela okouzlila hned při prvním setkání?

„Očima a bezbranností. Každý se může podívat, o čem mluvím. Hrála v té době v seriálu Sanitka smutnou a oddanou partnerku Jaromíra Hanzlíka,“ vzpomíná současný ministr vnitra Radek John. A co na Zlatě nejvíc obdivoval? „Tah na branku. Chtěla se o světě dozvědět všechno a co nejrychleji. Ještě pořád to byla dívka z vesnice, která do sebe vstřebávala všechno, co nabízí hlavní město. Hrála v divadle, v televizi, ve filmech, četla knížky, chodila na výstavy, na klubové filmy, do divadel. Byla jako houba, která roste člověku před očima. A vyrostla skvěle. Stačí se podívat dnes.“

Když se Radka Johna zeptáte co je na Zlatě nejpřitažlivější, odpoví bez rozmyšlení: „Oči, oči a oči. A pak vnitřní síla. Dávno není ta vesnická dívka. Dnes je osobnost, kterou nic nezlomí.

Fotogalerie
4 fotografie