Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Práce poslance: Výdělek klidně půl milionu za 19 dní!

Šulc si jako poslanec přišel za pět měsíců na téměř půl milionu korun. V práci byl jen 19 dní.
 (Autor: ČTK)
Autor: jaj - 
11. listopadu 2010
10:20

Pohádkový plat poslance včetně všech dalších výhod se dá pobírat klidně i „bez práce“. Své o tom ví Jiří Šulc z ODS. Ten od svého zvolení do Poslanecké sněmovny usedl do poslanecké lavice jen 19 krát. Za to si vydělal téměř půl milionu Kč.

Poslanecká sněmovna v současném složení funguje již pět měsíců. Poslanec Jiří Šulc byl v práci však pouze 19 krát. Jelikož není v žádném výboru, komisi ani delegaci více tam být ani nemusí. Dochází pouze na plenární zasedání Sněmovny, kterých bylo právě 19. Na všech ale poctivě byl.

Poslanec i radní, slušný výdělek!

Šulc si jako poslanec včetně náhrad měsíčně přijde na více než 90 tisíc korun, za pět měsíců tedy vydělal přibližně 470 tisíc Kč! K tomu ještě bývalý hejtman a primátor bere plat radního v Ústeckém kraji – 63 tisíc měsíčně. O všem informoval deník Právo. Z poslaneckých náhrad pobírá mimo jiné 17 tisíc na bydlení v Praze.

„Myslím, že to není můj problém, je to problém mého poslaneckého klubu,“ řekl Šulc Právu. Klub ho totiž nedosadil do žádného výboru, předběhli ho služebně starší poslanci. Šulc je ve Sněmovně nováčkem.

komentator ( 12. listopadu 2010 10:11 )

je, že zkrachovalí politici ODS, kteří neuspěli v nedávných senátních volbách dostávají trafiky ve státní správě a ve firmách kontrolovaných státem. Rodná strana ODS o ně pečuje (za peníze daňových poplatníků). Např. Patera se dostal do vedení Všeobecné zdravotní pojišťovny. Libý se dostal do vedení ČEPSu atd.

limak007 ( 11. listopadu 2010 11:24 )

Člověče přičiň se a pánbu ti pomůže.

hulacisko ( 11. listopadu 2010 11:04 )

LIDI NEBRECTE ! A FOFREM DO ULIC !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa