Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Z Bárty si v zahraničí kvůli řidičáku dělají legraci!

Autor: jaj, mivrk - 
10. listopadu 2010
19:20

Vít Bárta proslavuje Českou republiku! Ale opravdu není o co stát. Zpráva, že Česko má ministra dopravy bez řidičáku, pobavila mnoho zahraničních médií. Dostala se i na sociální sítě. Bárta bude v tuto chvíli asi nejznámější český politik v zahraničí, na pověsti to naší zemi ale moc nepřidá.

Bárta o řidičák přišel kvůli tomu, že řídil své luxusní Maserati bez platné SPZ. Tu údajně ztratil při jízdě po polní cestě. Místo toho použil nálepku s poznávacím číslem. Dostal pokutu pět tisíc korun a na půl roku přišel o řidičák. Trest přijal, protože prý chce jít příkladem.

V novinách i na Facebooku si dělají z Bárty legraci

Zahraničí se ale baví. Média plní titulky „Česká republika má ministra dopravy bez řidičáku!“ Paradox, že ministr porušuje zákony svého vlastního rezortu, pobavil i čtenáře. Jeden na věc reagoval: „Největší ironie! Asi jako požár v hasičárně.“

Portál msnbc.com zprávu umístil do rubriky „Ujeté zprávy ze světa“ (Weird world news). Zpráva se šíří i po Facebooku a Twitteru, svět se zkrátka baví na český účet. „Ve Státech je to podobný. Když okrádát stát na daních, udělají z vás ministra financí,“ komentoval kauzu čtenář na msnbc.com.

martha987 ( 11. listopadu 2010 17:14 )

Vypadá to, že ne. Já byýt jimi, tak se starám o svoje. Navíc nechápu, co řeší. Kdyby se Bárta nějak vyhýbal trestu, tak neřeknu, ale takhle?

martha987 ( 11. listopadu 2010 17:13 )

Budou o tom někde psát?

zirafak ( 11. listopadu 2010 16:31 )

ministr dopravy přišel o řidičák, to je prostě atraktivní titulek. Jinak to nevypovídá o něm jako o ministrovi vůbec o ničem.

sizitisi ( 11. listopadu 2010 16:29 )

...nic důležitějšího?

sider ( 11. listopadu 2010 14:57 )

V Americe je guvernér herec. A prezidentem byl taky herec. Všichni Vámi osočovaní byli řádně zvoleni. Tak co. A co třeba paranoidní opilec Kalousek, který může za rozpočtové schodky. Ten by zasloužil vlnu kritiky mnohem více.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa