Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek: Nepiju a pro Ratha chci pokutu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jos, ČTK - 
30. října 2010
11:48

Roztržka mezi ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) a poslancem Davidem Rathem (ČSSD), kdy Rath doporučil Kalouskovi, ať přestane pít, bude mít dohru. Kalousek výboru navrhl zahájit disciplinární řízení a žádá udělení pokuty prostořekému Rathovi.

Pokuta, kterou projedná mandátní a imunitní výbor by mohla podle zákona dosáhnout až jednoho měsíčního platu, tedy 58 944 Kč.

"Mohu potvrdit, že výbor žádost na zahájení disciplinárního řízení dostal," řekl deníku Právu šéf výboru Jeroným Tejc (ČSSD) s tím, že výbor se bude návrhem zabývat příští týden.

Ministru financí už došla trpělivost s výpady Ratha, který Kalouska opakovaně obviňuje z nemírného pití alkoholu. Také v úterý Rath o Kalouskovi řekl, že pravděpodobně není úplně střízlivý. "Já myslím, jak na vás koukám, tak pravděpodobně nejste úplně ve střízlivém stavu, pane ministře. Obvykle se to u vás pozná ze stupňující se agrese a vulgarity. Takže já bych vás velmi žádal, abyste přestal pít, škodí to vašemu zdraví a vašemu mediálnímu obrazu," prohlásil Rath.

Kalousek na Rathovo obvinění reagoval slovy, že mu zdravotní stav již několik měsíců nařizuje trvalou abstinenci.

susanah ( 2. listopadu 2010 15:49 )

a má nařízenou abstinenci. Málokterý alkoholik však vytrvá, léčba bývá často neúspěšná.

komentator ( 31. října 2010 15:55 )

Krade Rath víc než kalousek? kalousek a jeho lobisti jsou v tomto směru naprosté jedničky

komentator ( 31. října 2010 15:53 )

Na webu strany Věci Veřejné byly před volbami zveřejněny tyto zlodějiny Kalouska ve funkci náměstka ministra obrany, které způsobily státní kase miliardové ztráty: Nefunkční padáky 114 milionů Kč Neúspěšná modernizace tanku T 72 (tanky šly do šrotu) 19 miliard Kč Nefunkční štábní informační systém 1 miliarda Kč Nevýhodný pro stát prodej kasáren na Náměstí republiky Praze 2 miliardy Kč Další zakázky 1 miliarda Kč Celkem 23 miliard 114 milionů Kč Nemá Kalousek tu nejlepší kvalifikaci na funkci na funkci ministra financí? Krade jako straka. Je smutné, že Véčkaři, kteří tvrdě kritizovali Kalouska před volbami, si nyní notují s dinosaurem Kalouskem ve vládě

cernysvetlo ( 31. října 2010 09:09 )

S první větou nelze nesouhlasit, přesně popisuje Ratha. Kalousek založil stranu novou, což je podstatný rozdíl. To je ale pro tebe moc složitý, to tvá dutá hlava nepobere.

komentator ( 31. října 2010 08:50 )

Mozek Kalouskovi funguje. Vymýšlí zlodějiny a dojí státní kasu. Jeho kámoš Háva (firma Hávy Omnipol)si urval jeko sprostředkovatel nákupu 4 vojenských dopravních letadel CASA provizi 875 MILIONŮ korun. To je hrozná zlodějina!! Kalousek Hávu kryje. Díky Kalouskovi, který byl též náměstkem ministra obrany, si Hávova firma "vydělala" (nakradla) na provizích 10 MILIARD korun. To je síla! Ještě že si těch zlodějin Hávy (a kalouska?) všimla Evropská unie, která chce dát tyto podivné kšefty k soudu. Je smutné že Nečasova vláda nic proti těmto zlodějinám nedělá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa