Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kmotr Rittig: Bárta mu zakázal vstup na ministerstvo

Bendlův přítel a kmotr Rittig
 (Autor: ČTK)
Autor: Eva Hofrichterová, hto - 
18. září 2010
05:57

Kdo všechno ovlivňoval v minulosti zakázky na ministerstvu dopravy? Lobbisté, o kterých má ministr Vít Bárta (36, VV) pochybnosti, dostali zákaz vstupu na půdu ministerstva!

Na seznamu je třeba blízký přítel exministra dopravy Petra Bendla (ODS) a pražská šedá eminence Ivo Rittig. Bárta to řekl v Pressklubu, který v sobotu od 17 hodin odvysílá Frekvence 1.

Podle Bárty je jednoznačné, že kolem ministerstva dopravy se pohybovala spousta lobbistů. „Já jsem vytvořil i seznam lidí, kteří mají zákaz vstupu na ministerstvo. V tuto chvíli tam jsou čtyři osoby. Kupříkladu je to Ivo Rittig, spojený s řadou dokumentů a otázek, které naznačují, že tam problém je,“ řekl Bárta.

Krajský kmotr

V době Bendlova ministrování se o Rittigovi hovořilo jako o tom, kdo má na šéfa rezortu největší vliv. Exšéf ODS Mirek Topolánek ho dokonce společně s Patrikem Oulickým, Tomášem Hrdličkou a dalšími označil za krajského kmotra, čili za šedou eminenci, která tahá za nitky v české politice.

Bárta se pustil i do kritiky svých předchůdců. „V minulých letech neuváženě navýšila poptávka a to je především problém pana ministra Šimonovského (KDU-ČSL) a následně ministra Řebíčka (ODS), že začali neuváženě poptávat spoustu silnic. Už tehdy muselo být jasno, že na ně nebude. A to je mimochodem i odpovědnost Topolánka jako předsedy vlády, že řekl: Jó jasně, objednávejte…“ myslí si současný ministr dopravy. Podle něj se v Česku stavělo s americkou velkorysostí, což chce změnit.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pelmen ( 18. září 2010 22:45 )

Bárta udělal dobrý tah, je vidět, že se nebojí kluk

9030 ( 18. září 2010 21:29 )

vypadá to, že se tě to dotýká přímo osobně. Nezadrhnul se ti díky panu ministrovi nějakel kšeftíček? Tak to je v přádku, indiáni jako ty petří do rezervace

martha987 ( 18. září 2010 20:24 )

tak o "urovni" bych byt vami pomlcela...vas prispevek plny sprostych nadavek je zrovna projevem te nejnizsi urovne...a jestli vnimate jen to jak clovek vypada a ne jeho praci, tak u vas asi i ta uroven vzdelani nebude nijak zvlast vysoka....

vinnetouvi ( 18. září 2010 19:23 )

Nejspíš máte taky tak nízkou "úroveň" v chování a vystupování, že Vám tenhle eunuch může imponovat. To je jedna z nejdůležitějších priorit, aby neodpuzoval svým vystupováním, jako tenhle ekelhaft synáček

martha987 ( 18. září 2010 18:13 )

bych chtela videt tebe, ty nadhero...barta je schopnej manazer a to je u ministra ta nejdulezitejsi vlastnost!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa