Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Topolánková za chatu zaplatila v hotovosti 2,5 milionu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová, jos - 
1. srpna 2010
05:00

Exmanželka Mirka Topolánka (54) Pavla (55) je buď obdivuhodně šetrná, nebo má tajného sponzora. Jak jinak je možné, že si nedávno u obce Jílové u Prahy koupila chatu za 2,5 milionu korun, navíc bez hypotéky?

Nabízí se otázka, zda nezačala utrácet peníze z neoficiálního majetkového vyrovnání s Topolánkem… Zatímco Topolánek se novou rodinou rekreuje v italském Toskánsku, jeho manželka nakupuje.

Podle katastru nemovitostí začíná být Pavla Topolánková slušnou realitní magnátkou. Po rozvodu oficiálně získala luxusní na pražských Hradčanech v hodnotě přes 8 milionů korun a navrch ještě chalupu v Čeladné. Ta jí ovšem zřejmě nestačila, tak nyní přikoupila chatu u Prahy.

Kde na to bere?

S informací přišla MF Dnes. V kuloárech se mluví o tom, že Topolánek Pavle za rozvod ještě neoficiálně vyplatil 15 milionů korun v hotovosti. Chata je na samotě, v její blízkosti jsou pouze louky a les. Nejbližší sousedy má Topolánková až deset minut pěšky daleko.

609094:gallery:true:true

Když Blesk.cz stavení navštívil, bylo opuštěné. Chata je ale v dobrém stavu a patří k ní poměrně velký pozemek. Topolánková nemovitost podle kupní smlouvy zaplatila najednou, bez hypotéky. Ušetřila na ni snad ze svého platu kancléřky na Vysoké škole finanční a správní? To není moc pravděpodobné.

Úspory Topolánkovi zřejmě také neměli, jen na hypotéce na byt dlužili ještě 4 miliony korun. Exmanželé nemají zájem situaci kolem svého majetku objasnit. Na dotaz Nedělního Blesku nereagovali.

Co také Topolánková vlastní?

*Byt na Hradčanech se zahradou a nádvořím (565 m2) za 8,5 milionu korun, o zbývající hypotéku asi 4 miliony se dělí s Topolánkem.

*Chalupu v Čeladné s kusem lesa za asi 1,5 milionu korun, kterou Topolánkovi koupili roce 2000.

sirena ( 2. srpna 2010 19:37 )

No Vy jste taky zas až tak moc nemakali, když dva máte důchod 18 000 Kč, což není anií průměr.

zirafa ( 2. srpna 2010 11:57 )

ty debile analfabetní, nauč se nejdřív číst a pak někoho urážej, já nepsala o 18.000,- .......

petrpan ( 2. srpna 2010 08:59 )

Nejste tak trošku sami soudruzi?? (jinak souhlas s hugu). Já nejsem lempl ani manželka, makáme, o děti staráme. Od státu nic. Akorát (na rozdíl od vás) ten důchod mít ani nebudeme.. . Že platíme sociální atd.? Na to se za pár let zapomene (vid' Kalousku..), no jo, něco vám dáme.. ale jinak si musíte už tedka šporovat, starejte se.. ten státní důchod bude malinký.. A že jste celý život poctivě makali? No jo.. Všechno padlo na dnešní důchodce, pro vás je kasa prázdná..!! Vím, že za ten dnešní stav "nemůžete", taky jste určitě celý život pracovali-akorát že já dělám to samé-a bude mi to na prd. Dnešní důchodci jsou "za vodou", furt se jim valorizují důchody-zatímco jinde se bere třeba porodné.. . Jedněm vysmátým důchodcům platím za pronájem 10tis. . Mají totiž dva byty.. Oba dostali za komárů.. Oni mají Forda, plazmu přes půl pokoje.. Já jezdím busem a čumím na starou bednu. Holt živím dvě děti, manželka příjem nic moc a k tomu 10tis. jenom za byt.. S důchodci se potkávám v Kauflandu-já tam jezdím z "nouze" (pár kaček ušporuju-zbyde na pastelky.. ), zatímco důchodci se rvou o kuřata.. platí tisícovkama a pak táhnou pojízdné kabely (plus další dvě pod paží ) k autobusu. Každý den.. To potom pět důchodců = plný autobus (každý koleč.kabelu, k tomu igelitky na sedačku vedle sebe.. hned máme plno!)

hugu ( 2. srpna 2010 08:24 )

" My máme s manželkou také tolik důchodu a žijeme si královsky". Jestli to není tím,že ušetříte za předepsané léky na hlavu.Označení někoho za levicového debila z níže přečtených příspěvků je buď projevem bujné fantazie nebo a to je pravděpodobnější projev paranoii.Pokud Vám vadí,že makají málo na Váš důchod,klidně si můžete střihnout brigádu v nějakém obludáriu nebo Dinoparku,tam bude jen stát .

petrpan ( 2. srpna 2010 08:06 )

No jo, úúúúplně to vidím.. . A skládací LED krb už neměli? Škoda, je jako živý.. Soused minulý týden koupil hned tři - do každého pokoje jeden. A to ještě uvažuje o záchodu..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa