Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Topolánek junior dělá pingla!

Autor: Pavlína Kosová, Eva Hofrichterová - 
14. srpna 2010
05:20

Z tahouna mejdanů v luxusních barech řadovým pikolíkem? Takhle dopadl jeden z nejznámějších českých zlatých mladíků Tomáš Topolánek (18).

Syn expremiéra Mirka Topolánka (54, ODS) začal makat! Za 800 korun denně dělá číšníka v pražské restauraci na Ladronce. A nutno říct, že na české poměry je jeho obsluha rychlá, úslužná a příjemná.

Na Silvestra pařil s otcovým přítelem Markem Dalíkem v prominentních barech ve Špindlerově Mlýně, před měsícem se s otcem opaloval u bazénu ve vile v italském Toskánsku. Dnes Tomáš tráví dny v malebné restauraci na pražské Ladronce.

Naučí se vážit si peněz?

Podle informací Blesku ho k tomu dotlačila hlavně maminka Pavla, aby si začal vážit peněz. „Dělám tu celý srpen, od rána do večera. Začínám kolem desáté dopoledne, končím různě, třeba včera až o půlnoci,“ svěřil se Blesku Topolánek junior. A kolik mu to na letní brigádě »hodí«? „Každý den si vydělám asi 800 korun plus dýška. Ty ale moc nejsou, maximálně tak stovka denně,“ dodal číšník Tomáš.

Občas si prý dá i den volno, aby měl čas na soukromé aktivity. Moře si podle svých slov už letos užil dost… „Je to tu fajn, úplně jiní lidé. Po prázdninách se ale zase vracím normálně do školy,“ říká Topolánek. Nemá moc času se vybavovat, co chvíli na něj totiž mávají zákazníci s dalším přáním.

Redaktorka Blesku: Obsluhoval (a seřval) mě Topolánek Junior

Vyzkoušela jsem si, jaké je být obsluhována synem expremiéra Mirka Topolánka, Tomášem. Šlo mu to na výbornou. Uvedl mě ke stolu a netrvalo ani minutku a hned mi ochotně tlumočil denní nabídku. Doporučil mi kávu latté. „Připravuji ji sám,“ pochlubil se.

Za chviličku mi kávu i skleničku vody přinesl na tácu. Stále se příjemně usmíval. Ruce se mu neklepaly, chůze byla rychlá a jistá, jako by práci číšníka dělal již léta. „Ta pěna se mi tentokrát povedla,“ nezapomněl se pochválit. Káva byla výborná. Skleničku na vodu dokonce sám ozdobil čerstvým citronem. Přesně tak, jak to má být.

Ke kávě jsem si zapálila cigaretu. Čekala jsem, jak Topolánek junior zareaguje. Hned ke mně přiskočil, aby mě upozornil, že se to nesmí. Slušně mě poprosil, zda bych se s cigaretou nemohla přesunout na zahrádku.

Tomáš byl celou dobu velmi milý. Úsměv z tváře neztratil ani ve chvíli, kdy jsem mu prozradila, že jsem reportérka Blesku. Přijal to až s nečekaným klidem. Jen jsem ale opustila restauraci, najednou za mnou rozezleně vyběhl. Ruply mu nervy a v té chvíli hodně připomínal svého otce.

„Proč mě nenecháte na pokoji? Proč sem chodíte?“ křičel za mnou. Pak výhrůžně nedokončil větu: „Kdyby tady byl otec…“ A ještě přidal pár »topolánkovských « výrazů: „Jděte do pr..le vy ču..ci!“ Pak se Topolánek jr. vrátil do restaurace. Do role úslužného číšníka.

susanah ( 16. srpna 2010 20:00 )

Když si neumíš pořádně přečíst ani příspěvek, tak drž h--u.

ales1 ( 15. srpna 2010 12:15 )

to dělal starej Paroubek, máš to popletený

janamala ( 15. srpna 2010 08:35 )

a proč mladej? Starej si snad nakrad jak to nejvíc šlo, tak by měl jít příkladem...a všichni ostatní, kvůli kterejm teď máme zase cálovat víc...furt dokola...hovada z parlamentu si nakradou a národ to cáluje....

anka ( 14. srpna 2010 19:06 )

susanah ( 14. srpna 2010 18:55 )

jo, je to ok. Proč by nedělal mladej pingla, měl by ho dělat i starej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa