Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Topolánkovo volvo odtahovka nestačila!

Odtahový vůz Plameňák zvedl Topolánkovo volvo jen kousek, pak ho musel položit na zem
Odtahový vůz Plameňák zvedl Topolánkovo volvo jen kousek, pak ho musel položit na zem  (Autor: foto od čtenáře Blesku )
Autor: Oldřich Tichý, hto - 
17. července 2010
06:55

Chcete mít jistotu, že s vaším autem hned tak nějaká odtahovka nehne? Stačí mít tak masivní vůz, jakým vozí rodinu expremiér Mirek Topolánek. Marný souboj svedl před pár dny s jeho volvem v centru Prahy i robustní americký truck přezdívaný Plameňák. Snažil se ze všech sil, ale jeho hydraulická ruka byla slabá.

I když výrobce uvádí u Volva XC 90 váhu 2,1 tuny, mělo podle řidiče odtahovky nejméně o půl tuny víc. „S ramenem ve druhé poloze, do které jsem ho musel vysunout, bych měl bez problémů zvednout přes 2,4 tuny,“ řekl Jaroslav Řejha, jemuž Plameňák patří. „Musí tam mít nějaké lehké pancéřování nebo tak něco,“ odhadl.

Podle Štěpána Černého z firmy, která je největším českým výrobcem pancéřovaných vozů, by ale pak volvo mělo až čtyři tuny. Vysvětlení je proto nejspíš banálnější. „Většina aut je těžší, než uvádí výrobce. Kila přidá klimatizace, dvojitá podlaha kufru a další úpravy,“ upozornil Josef Sokolík, jehož společnost staví odtahová vozidla. Vůz mohl mít plnou nádrž, kufr naložený k prasknutí…

Je v tom nevinně

Ať už ale měl Topolánek v autě cokoliv, zůstalo nakonec na místě. Plameňák ho nadzvedl, ale na plošinu ho nedostal. Filmaři, jimž volvo překáželo při natáčení, si museli poradit jinak. Topolánek v tom byl tentokrát nejspíš nevinně. Značky se zákazem zastavení se v ulici objevily až v době, kdy byl na dovolené.

bizon_pepa ( 15. listopadu 2015 00:47 )

Hoši by si měli spíš nechat zgenerálkovat hydrauliku.

Shelby16 ( 19. července 2010 03:28 )

že to bylo tak těžké ! Jistě neprůstřelné ocelové pláty

Shelby16 ( 19. července 2010 03:21 )

Co zbohatlík to velké kola - Malý plat - malá kola

khubicek ( 17. července 2010 20:37 )

dobrej typ pro zlodeje... jak snadno zjistit kde stoji auto za 2 mega a majitel je na dovolene... debilove

rezacek ( 17. července 2010 12:02 )

Přeci ten známý toskánský striptér českého původu, jak ukazoval vercajk ve všech časopisech. Jak pak opíchal jednu babu v parlamentě a udělal jí bastarda a pak si ji musel vzít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa