Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

ČSSD vzala zpět žalobu na Kubiceho

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
14. června 2010
10:55

ČSSD vzala zpět žalobu na někdejšího šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jana Kubiceho a na ministerstvo vnitra.

Strana se v žalobě původně domáhala omluvy a odškodného ve výši jednoho milionu korun za to, že ji takzvaná Kubiceho zpráva údajně poškodila před sněmovními volbami v roce 2006.

K pondělnímu nařízenému jednání se nedostavila ani jedna ze stran sporu. ČSSD oznámila pražskému městskému soudu, že bere žalobu zpět, písemně. Kubice i vnitro s tím souhlasí. "Soud řízení zastaví," řekl novinářům soudce Roman Horáček.

Městský soud v Praze loni v únoru žalobu ČSSD zamítl, pražský vrchní soud pak ale tento verdikt v neveřejném jednání zrušil.

Prý utrpěla pověst ČSSD

Takzvaná Kubiceho zpráva, která se dostala na veřejnost krátce před volbami v roce 2006 a objevila se v ní i jména některých představitelů ČSSD, hovořila o prorůstání organizovaného zločinu do státní správy. Sociální demokracie v žalobě tvrdila, že zpráva byla nepravdivá a poškodila dobrou pověst strany. Podle právníků sociálních demokratů vycházela zpráva z neověřených údajů a obsahovala řadu urážlivých informací.

Žalobu v souvislosti s takzvanou Kubiceho zprávou nepodala pouze ČSSD, ale i bývalý předseda strany Jiří Paroubek. Soud však jeho žalobu na Kubiceho pravomocně zamítl.

sakra ( 14. června 2010 14:23 )

Zdá se mi, že si ČSSD kálí čím dál více do vlastního hnízda. Paroubek měl odejít už dávno a ne stále vykřikovat a teď po volbách se ČSSD moc nemění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa