Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slovenské volby: Fico dopadl jako Paroubek!

Jak dopadnou pro Roberta Fica volby?
Jak dopadnou pro Roberta Fica volby?  (Autor: vbj, Nový Čas)
Autor: hof, jos - 
12. června 2010
23:06

Slovenské volby podle prvních odhadů vyhrál SMER premiéra Roberta Fica. Jeho dosavadní koaliční partneři však ztratili, HZDS Vladimíra Mečiara nepřekročila pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do Sněmovny. Většinu získala pravicová opozice! Situace tedy stejná jako v ČR!

Podle prvních odhadů většinu ostatních křesel v parlamentu obsadí zástupci pravicových stran. Fico, který volil s manželkou, působil nervózně. Rozhodilo ho navíc to, že v obálce s volebními lístky jeho ženy Světlany chyběla údajně kandidátka právě jeho strany Směr-SD!

„Velmi špatný vtip, to snad udělali schválně,“ rozčiloval se premiér. Ficová si musela vzít novou sadu lístků. Další skandál se odehrál u Rožnavy, kde kandidát HZDS Gejza Miko svážel mikrobusem Romy k volebním urnám. „Při kampani mi slíbili, že mě podpoří,“ hájil se politik.

dushann ( 14. června 2010 10:47 )

Tak, keď Vám zoberú Sudety už v Čechách budú voliť len komunisti

e.44 ( 13. června 2010 20:08 )

Proč? Vždyť nemá šanci.

milan268 ( 13. června 2010 16:46 )

Slota konečne dostal príučku, Mečiar je už na poriadku a SMK tiež konečne bude pokoj. Slováci dostali rozum ako vždy

evita5555 ( 13. června 2010 11:14 )

čo je zisk 35 percent hlasov. Pravicové strany. ktoré boli dosiaľ v opozícii majú síce spolu o pár kresiel navyše, ale to by sa museli spojiť zástancovia marihuany a homosexuálnych manželstiev- SAS- s kresťanskými demokratmi, ktorí majú na tieto veci naprosto opačný názor.Tieto dve strany majú také priority, ktoré sa navzájom naprosto vylučujú. Ak sa predsa len spoja, bude to o klamaní voličov a nekonečných kompromisoch. Kresťanskí demokrati už jednu vládu zlikvidovali,prečo by sa o to nemohli pokúsiť znovu. Takže na slovensku je to trošku o niečom inom, ale vyzerá to podobne ako u vás.

komentator ( 13. června 2010 09:51 )

Fico suverénně vyhrál volby. Tři pravicové strany společně dostaly pouze pár hlasů navíc.. Fico by měl dostat možnost sestavit vládu

Zobrazit celou diskusi