Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nečas: Statisíce pro podřízenou

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Josef Koukolíček, Eva Hofrichterová - 
9. dubna 2010
22:38

Platy i odměny, které za ministrování Petra Nečase (ODS) získávala, dělají z Jany Nagyové (45) jednu z nejlépe placených úřednic v Česku. Za osm měsíců si Nagyová jako ředitelka kanceláře přišla na více než dva miliony korun hrubé mzdy! Předvolební boj zuří – indicie naznačují, že za zveřejněním odměn Nagyové, které nahrává do karet Jiřímu Paroubkovi, stojí spolupracovníci ČSSD.

Výplatní pásky Nagyové, které má Blesk k dispozici, budí podezření na první pohled. Předvolební munice je to výživná. Nejvíce úřednice vydělala na pádu Topolánkovy vlády v loňském březnu. Z běžného platu ve výši zhruba 50 tisíc korun hrubého se jí v březnu výplata zvýšila díky odměně na 92 tisíc korun. Byla totiž přeřazena do vyšší platové třídy. Hned další měsíc byla Nagyová přeřazena ještě do vyšší platové třídy a dubnový plat se jí s odměnami vyšplhal na závratných 573 250 korun rubého! Jen na odměnách tak Nagyová dostala téměř 400 tisíc korun.
Nečas včera vysoké odměny ve výši pěti měsíčních platů pro Nagyovou Blesku přiznal. „Po pádu vlády několik odcházejících spolupracovníků dostalo odměny ve výši pěti platů, což odpovídá standardní výši mzdy ve výpovědní lhůtě a odstupnému. Za stejných podmínek odcházeli i politicky jmenovaní zaměstnanci  úřadu po odchodu ČSSD v roce 2006,“ hájí se lídr ODS. Upozornil také, že ten, kdo z ministerstva pásky vynesl, porušil zákon. Dodal také, že odměny ve výši pěti platů dostali ještě další jeho čtyři nejbližší spolupracovníci.
Dohromady Nagyová  za osm měsíců roku 2009 získala na ministerstvu práce čistý příjem 1 430 091 korun. Podle výplatní pásky pak na ministerstvu vydržela až do srpna, kdy dostala další regulérní odstupné.

Výplatní pásky Nagyové, které má Blesk.cz k dispozici, budí podezření na první pohled. Předvolební munice je to výživná. Nejvíce úřednice vydělala na pádu Topolánkovy vlády v loňském březnu. Z běžného platu ve výši zhruba 50 tisíc korun hrubého se jí v březnu výplata zvýšila díky odměně na 92 tisíc korun. Byla totiž přeřazena do vyšší platové třídy.

Hned další měsíc byla Nagyová přeřazena ještě do vyšší platové třídy a dubnový plat se jí s odměnami vyšplhal na závratných 573 250 korun rubého! Jen na odměnách tak Nagyová dostala téměř 400 tisíc korun.

Nečas včera vysoké odměny ve výši pěti měsíčních platů pro Nagyovou Blesku přiznal. „Po pádu vlády několik odcházejících spolupracovníků dostalo odměny ve výši pěti platů, což odpovídá standardní výši mzdy ve výpovědní lhůtě a odstupnému. Za stejných podmínek odcházeli i politicky jmenovaní zaměstnanci  úřadu po odchodu ČSSD v roce 2006,“ hájí se lídr ODS.

Upozornil také, že ten, kdo z ministerstva pásky vynesl, porušil zákon. Dodal také, že odměny ve výši pěti platů dostali ještě další jeho čtyři nejbližší spolupracovníci.

Dohromady Nagyová  za osm měsíců roku 2009 získala na ministerstvu práce čistý příjem 1 430 091 korun. Podle výplatní pásky pak na ministerstvu vydržela až do srpna, kdy dostala další regulérní odstupné.

ouha ( 22. dubna 2010 13:02 )

je ta jeho Nagyová. http://www.contactmusic.com/news.nsf/story/turner-hopes-october-operation-will-be-her-las t_1060924

meverickx ( 17. dubna 2010 18:42 )

Ten umí........

gogo ( 17. dubna 2010 11:19 )

Máte sice pravdu, ale i podvodník může někdy mluvit pravdu... To nebezpečí státního bankrotu se nad námi vznáší jak damoklův meč ... Jsme totiž skutečně zadluženi až po uši, nemáme významný přísun z daní, českých významnějších podnikatelů je poměrně málo, státní prosperujíci podniky, které by mohly přivádět zisk do státní pokladny byly "privatizovány“ (na př. ČEZ), na našem území operují téměř již jen zahraniční podniky s "daňovými prázdninami" (proč a kdo za to kolik dostal..) atd.... Takže bohužel i Nečas může mít někdy pravdu. I když se ní samozřejmě on a jeho "strana" významně spolupodíleli....

gogo ( 17. dubna 2010 11:13 )

Pozor... budete zde diskutující "moralistkou" napaden, že "závidíte" ... že jste nemohl krást. Tak daleko již u nás demagogie obhajující darebáky došla ! Již se neříká : Hanba ! To je ale zloděj !! Dnes se říká : " Nezáviď blbečku ! " Tak hluboko jsme již klesli ....

gogo ( 17. dubna 2010 11:10 )

Zatím je v čele ODS stále ta stejná semknutá demoliční parta. Vykopnutí Topolánka na tom nic nemění .... Ti hoši se tam drží jak klíšťata a všichni na sebe navzájem něco vědí, všichni jsou si zavázáni ... To se vyřeší jedině případným úplným propademODS ve volbách. Což se samozřejmě nestane a tato parta je si toho dobře vědoma....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa