Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Maturitní vysvědčení: Nečas ukázal, Paroubek ne

Paroubek nechtěl zveřejnit své známky u maturity
Paroubek nechtěl zveřejnit své známky u maturity  (Autor: Michal Šula)
Autor: Lukáš Gibiec - 
14. dubna 2010
11:24

Ukažme si maturitní vysvědčení z matematiky! Tak reagoval lídr ODS Petr Nečas v nedělní televizní debatě na vytahování šéfa ČSSD Jiřího Paroubka, že „matematika je moje disciplína, na rozdíl od vás.“ Paroubek to zahrál do autu, proto se Blesk rozhodl oba vyzvat: Tak nám to vysvědčení ukažte! Nečas to udělal, Paroubek ale ne. Na hlouposti prý nemá čas a Nečas je podle něj třídní šprt!

„Naučte se počítat,“ řekl při hádce před televizními kamerami Nečas Paroubkovi. A ten hned kontroval: „Ale celkem ta matematika je moje disciplína, na rozdíl od vás.“ Na to přišla Nečasova výzva ukázat si vysvědčení. Sám neměl problém Blesku během pár hodin to své předložit.

Paroubek ale nakonec poslal jen podrážděný mail: „Nemám čas na hloupé výzvy pana Nečase. Nevím ani, kde mám dnes jak svá vysvědčení, tak indexy z vysoké školy. Musel bych tomu věnovat čas, který bohužel nemám.“ Přednější jsou prý pro něj rodina a úspěch ČSSD. „Navíc poměřovat schopnosti a znalosti známkami na vysvědčení považuji za dětinské,“ napsal Paroubek. Ten se přitom sám při debatě silně vychloubal, že studoval na jedné z nejlepších škol – pražském Gymnáziu Jana Nerudy.

Podle Paroubka najednou ale nejvíc mávají vysvědčením ti, kdo mají pochybnosti o svých aktuálních znalostech a výkonech. „To je očividně případ i pana Nečase, který tak připomíná pověstného třídního šprta, který za formálními znalostmi skrývá svoji nepraktičnost,“ obul se opět Paroubek do svého rivala. Tím prý považuje celou „tuhle nečasovskou kašpárkovou za uzavřenou“. Na žádost Blesku, aby alespoň prozradil známky ze svého maturitního vysvědčení, už nereagoval.

Vysvědčení Petra Nečase:

 

540308:gallery:true:true

Hledáme Paroubkovo vysvědčení
Chodili jste s Jiřím Paroubkem do školy? Víte, jaké měl známky? S jakým hodnocením odmaturoval? Hledáme vysvědčení Jiřího Paroubka. Víte-li, jak maturoval Jiří Paroubek na Gymnáziu Jana Nerudy v Praze, pište na mail online@blesk.cz s heslem Paroubek.

agent ( 20. dubna 2010 18:57 )

tak jo

agent ( 20. dubna 2010 18:56 )

bubaku ( 20. dubna 2010 16:55 )

bubaku ( 20. dubna 2010 16:53 )

A nebo Richardy žejo?

mouse ( 20. dubna 2010 07:38 )

nemá chybu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa