Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Topolánek zůstává v čele ODS!

Autor: šim, ČTK, bel - 
23. března 2010
19:02

SLEDUJEME ONLINE: Mirek Topolánek přežil pokus o odvální z pozice předsedy ODS. Vedení strany se ho pokoušelo celý den odvolat!

19:02 - "Mirek Topolánek se za své výroky omluvil a to je korektní," řekl smířlivě v první reakci pro Českou televizi předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda.

18:58 - "Chápu, že se za mě stydí," prohlásil Topolánek v reakci na rozhořčení svých spolustraníků. V pondělí Alexandr Vondra řekl, že se za svého předsedu stydí.

18:54 - Topolánek je očividně v dobré náladě. "Pan předseda si musí dávát pozor na to, co říká," kárá svého předsedu Ivan Langer. "Grémium moje rozhodnutí respektuje a společně pokračujeme v předvolební kampani," dodal řekl Topolánek.

18:52 - "Za své výroky se omlouvám," sdělil Topolánek a už po několikáté slíbil, že si bude dávat pozor na pusu.

18:48 - Mirek Topolánek právě na tiskové konferenci oznámil, že zústává v čele ODS.

18:26 - Právě byla ohlášena tisková konference. Měla by se konat cca za 20 minut.

18:22 - Přemysl Sobotka z místa zasedání už odjel. Připraven je už také Topolánkův superb. Dá se očekávat, že by jednání mohlo skončit.

17:28 - Zdroje z gremia tvrdí, že žádný posun v jednání ani po více než deseti hodinách není.

17:13 - A jednání se zřejmě ještě dále protáhne. Svědčí o tom fakt, že novináři dostali další tác s občerstvením...

17:10 - Už více než deset hodin trvá zasedání grémia ODS, tedy toho nejužšího vedení strany. Stále bezvýsledně. Jednají o dalším politickém osudu svého předsedy Mirka Topolánka, který šokoval naprosto nepřijatelnými urážlivými výroky na adresu církví, židů, premiéra Jana Fischera či obyčejných Čechů.

16:00 - Podle zákulisních informací grémium Topolánka přemlouvá, ať odstoupí. Ten to ale odmítá.

15:27 - "Tak to tedy pravda ještě není," napsal Mirek Topolánek v SMS zprávě, kterou odeslal ČTK.

15:20 - Mirek Topolánek informace o svém odchodu z čela ODS údajně vyvrátil. Informuje o tom redaktor Blesku, který situaci celou dobu na místě sleduje.

15:13 - Informace o Topolánkově rezignaci nechce nikdo ODS potvrdit. Odvolávají se na to, že grémium stále jedná.

15:06 - Blesk.cz se exkluzivně zeptal Jiřího Paroubka, který právě teď na Blesk.cz chatuje. "Počkám si, až to bude oficiální. Je to logické vyústění celé kauzy," reagoval na první informace o Topolánkově pádu předseda ČSSD.

14:50 - Na veřejnost unikly první neoficiální informace, že Mirek Topolánek neustál skandál s urážlivými výroky a rezignoval na post předsedy ODS. Informuje o tom server Lidovky.cz, který se odvolává na zdroje blízké vedení ODS.

14:24 - Zasedání se opět protahuje. "Začátek tiskové konference vám oznámíme 30 minut dopředu," byli informováni přítomní novináři.

14:06 - Vedení ODS se musí dnes rozhodnout. Právě dnešním dnem totiž končí možnost měnit kandidátky pro volby.

13:40 - Podle dostupných informací bude jednání trvat ještě minimálně půl hodiny.

13:16 - Už dlouhých šest hodin trvá rokování grémia ODS. A jeho konec je zřejmě stále v nedohlednu.

12:06 - Stále více hlasů po odvolání Mirka Topolánka zaznívá také z krajských buněk ODS. Kritika sílí a s ní i tlak. Rozhodování o setrvání Topolánka v čele strany, či o jeho odvolání zásadně komplikuje fakt, že do parlamentních voleb zbývají dva měsíce. "Pozice šéfa strany se měla řešit na kongresu, nikoli nyní," komentoval v pondělí situaci ohledně Topolánkova odvolání Pavel Bém.

11:03 - Mluvčí ODS Martin Kupka novinářům sdělil, že jednání bude trvat ještě minimálně hodinu a půl.

10:33 - Šéf Senátu mimo jiné prohlásil, že doufá, že do 13 hodin budou s rokováním hotovi.

10:22 - Přemysl Sobotka právě vyšel ze sálu. Jeho obličej je zarudlý a ztrhaný. Vypadá to, že jednání je opravdu náročné. Boj o Mirka Topolánka. Stále trvá Sobotka na jeho rezignaci? Kdo by případně měl Topolánka nahradit?

10:16 - Ivan Langer se vrátil na jednání.

10:06 - Asi nikdo z přítomných nepředpokládal, že se setkání špiček ODS tak protáhne. Topolánek už svůj plánovaný program zrušil. Také Přemysl Sobotka měl naplánovány další pracovní schůzky. Kvůli jednání ruší svůj program i on.

10:04 - Ivan Langer opouští jednání. Údajně musí do Poslanecké sněmovny. Schůze grémia však bude pokračovat.

10:02 - Jednání se protahuje. Ze sálu právě vyšel Petr Bendl a informoval o tom novináře.

9:28 - Předsálí plné novinářů očekává výsledky jednání. O závažnosti situace svědčí jeho délka. Běžně jednání grémia ODS trvá hodinu, maximálně hodinu a půl.

9:15 - Padne dnes Topolánek? Skončí dnešním dnem v české politice? Přesně po roce se Topolánkův pád blíží podruhé! 24. března 2009 totiž padla jeho vláda. Bylo to v polovině českého předsednictví Evropské unii.

9:06 - Rokování se protahuje. Kvůli němu Topolánek zrušil svou účast na předvolebním setkání s voliči v Plzeňském kraji. Topolánka z návštěvy omluvil jeho mluvčí Martin Kupka.

8:37 - Jednání, které probíhá za uzavřenými dveřmi, se odehrává zřejmě ve více než vypjaté atmosféře. Chvílemi je přes dveře slyšet vzrušená debata, hádky a křik!

7:12 - Přemysl Sobotka zopakoval, že trvá na Topolánkově rezignaci. Už v pondělí na tiskové konferenci prohlásil, že by předseda ODS měl odstoupit z kandidátky ODS pro nadcházející květnové volby.

7:03 - Špičky ODS zahájily jednání, které má rozhodnout o dalším politickém působení Mirka Topolánka.

6:50 - Právě dorazil Mirek Topolánek. Aby se vyhnul střetu s novináři, prošel do kongresové budovy přes garáže.

6:45 - Přicházejí členové vedení ODS - Přemysl Sobotka, Jan Zahradil, Ivan Langer, Petr Tluchoř, Tomáš Julínek, Petr Bendl, David Vodrážka.

Předseda Paroubek si nechává fotit své oponenty Předseda Paroubek si nechává fotit své oponenty | Blesk - Jiří Černohorský
Co na to Jiří Paroubek? Ptali jste se ho na chatu Blesk.cz

526410:gallery:true:true

Topolánek čelí celospolečenské kritice za své skandální výroky, které pronesl během focení do gay magazínu LUI a o kterých jako první informoval server Blesk.cz.

Topolánka k odstoupení krom rivalů vyzvali také spolustraníci v čele s předsedou Senátu Přemyslem Sobotkou. Ten ráno ještě před zahájením zasedání opět zopakoval, že na Topolánkově odstoupení trvá a znovu ho k němu vyzve.

Připojili se k němu také senátor Alexandr Vondra a místopředsedkyně sněmovny Miroslava Němcová. Další lídři strany včetně některých Topolánkových kritiků se ale k Sobotkově výzvě zatím stavěli zdrženlivě.

Sobotku výroky šéfa ODS rozhořčily. Jsou podle něj v rozporu s ideály strany a poškozují ji před volbami. Topolánek v reakci na jeho kritiku řekl, že pokládá situaci vyvolanou svými výroky za uměle vytvořenou. Podrobněji se k tomu prý vyjádří až dnes po jednání grémia.

Jednání ODS sledujeme a o jeho výsledcích vás budeme informovat.

VIDEO 1: Topolánek o Gustavu Slamečkovi a Janu Fischerovi

Video Mirek Topolánek o premiéru Fischerovi - Blesk
Video se připravuje ...

VIDEO 2: Topolánek kritizuje církve

Video Topolánek kritizuje církev - Pro Blesk.cz LUI MAGAZINE

Video se připravuje ...

VIDEO 3: Usvědčující nahrávka, že Topolánek o natáčení věděl

Video Toplánek věděl, že ho v natáčí na video. - Pro Blesk.cz LUI MAGAZINE
Video se připravuje ...


 

ČTĚTE:

Foto: 
Alexandr Vondra: Za Topolánka se stydím
526278:wide:true Mluvčí ODS na chatu: Žehlil Topolánkův skandál
524757:wide:true Topolánek: Církev vymývá lidem mozky
509238:wide:true Katolíci jsou v šoku z Topolánkových slov
Foto: 
Jak Topolánek lovil čtyřprocentní voliče
Foto: 
Topolánek označil Fischera za uhýbavého žida
Foto: 
Topolánek se svlékl a rozpovídal
Foto: 
Fischerovi zděšeni, vzpomínky na holocaust se vrací
Foto: 
Topolánek: Nic jsem neprovedl, ale omlouvám se
Foto: 
Psal Topolánkovu omluvu vůbec Topolánek?

omega2 ( 29. března 2010 21:26 )

K VOLBAM NEJDU Proboha, co si to zase odhlasovali a jak je mozne, ze tam Topol porad je!!!??? Opet vidim, jak jsou tam vsichni neschopni, nejdriv nadavaji a kdyz jde do tuheho tak stahnou ocas . zaradi se k ostatnim idiotum a i kdyz ne napoprve, ale nakonec tahnou vsichni za jeden provaz A to se vsichni citi na to, prezentovat nasi republiku? At se oni zamysli nad sebou, co oni udelali dobreho pro Cechy a hlavne - je to nekde videt? To bysme se asi nahledali Oni na cesky lid vubec nemysli, ale hlavne ze z nasich penez dostavaji kazdy mesic nemaly plat atd. atd....A jakym zpusobem si nyni zase chteji zistat volice? Z jejich chovani je mi na zvrac..i

francjosef ( 28. března 2010 17:22 )

oba již měli být utraceny.co tam ještě dělají zm.di?

anncz ( 28. března 2010 10:05 )

a teď i trapnej . Tak stejně už je volit nebudu...

gogo ( 24. března 2010 22:21 )

Problém je, že již je rozkradeno ....

medvedov ( 23. března 2010 21:21 )

Od roku 1990 házíme lístky pro ODS, moc jsem vždy litovali, že není většina, že se musí dohadovat s koalicí a vždy to dopadlo špatně, nevadí, stále jsme doufali...ale poslední výstup pana Topolánka a včerejší vysílání na ČT1 Reportéři a navýšení pana Šulce nad ostatní smrtelníky nás přivedlo k názoru, že po odchodu Václava Klause u vedení strany je to špatné, moc špatné. Je škoda, že se to panu Sobotkovi nepodařilo zachránit, jen odstup pana Topolánka a pana Šulce nám pomůže k dalšímu házení lístků pro naší stranu. Nebudem přecházet k levici, ale k jiné pravicové straně. Vzpamatujte se !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa