Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Paroubek si nechává fotit své odpůrce

Předseda ČSSD si nechává fotit a archivovat své oponenty.
Předseda ČSSD si nechává fotit a archivovat své oponenty.  (Autor: Blesk - Jiří Černohorský)
Autor: ČTK, oj - 
9. března 2010
11:52

Na akcích, kde vystupuje předseda ČSSD Jiří Paroubek, si údajně jeho lidé fotografují a archivují obličeje oponentů. Praktiky z dob hluboké totality se prý dějí na přímý rozkaz Paroubka.

Socialisté si, podle Lidových novin, které případ zveřejnily, tímto způsobem prověřují, zda si nespokojené demonstranty neplatí ODS. První fotky už dokonce zveřejnili na webu v sekci Galerie modrého týmu. "Inspirovali jsme se aktivitami ODS, která vloni po akci Jachta pro Topolánka (demonstrace proti ODS, pozn. red.) zveřejnila na internetu fotky lidí, kteří podle nich měli být spřízněni s ČSSD," řekl šéf marketingu ČSSD Petr Dimun Lidovým novinám.

ODS podobnost odmítá

Mluvčí ODS Martin Kupka ale srovnání se sociálnědemokratickými aktivitami odmítl. "My žádné podobné zpravodajské techniky tajných služeb pro zajištění fotografií z loňské akce před sídlem ODS nepoužili. Šlo o fotky běžně dostupné z médií. Podotýkám, že se jednalo o známé lidi a dlouholeté spolupracovníky ČSSD. Ty jsme zveřejnili na webové stránce Cssdprotivam.cz," popsal Kupka aktivitu ODS z minulého roku.

Na sobotním slavnostním odhalení sochy Tomáše Garrigua Masaryka prý zaslechl fotograf Lidových novin Paroubkův rozhovor s Milošem Schmiedbergerem, který fotil skupinku lidí s transparenty namířenými proti Paroubkovi. Předseda ČSSD se fotografa ptal: "Máte je? Nejenom transparenty, ale i ty obličeje, abychom je mohli vyvěsit na náš web." V pondělí večer se na internetových stránkách objevilo prvních šest fotografií.

Podobné praktiky jsou protizákonné

Podle předsedy Úřadu pro ochranu osobních údajů je zakládání archivů kvůli porovnání, nebo dokonce zveřejňování snímků na internetu bez souhlasu zachycených lidí protizákonné.

Co si o takových praktikách myslíte vy? Nevrací nás to o pár desítek let zpět? Řekněte nám svůj názor v diskuzi pod článkem.

gevi ( 9. března 2010 20:26 )

Lidé mu věří, protože říká to, co lidé chtějí slyšet. A když něco říká člověk na tak vysokém místě, proč by mu nevěřili? Lidé věří různým šarlatánům, kartářkám a rádi berou za své, to co jim slibuje lepší život.

kristina21 ( 9. března 2010 20:12 )

Omyl chlapce, czechtekk byl na legalne pronajate louce, to zaprve. Otravovani sousedu hlucnou hudbou, ano s tim souhlasim, ale pak zakazme vsechny Rock for peoply, komercni techno festivaly, rockove, reggea a folkove festaky a budou si vsichni rovni a ve vsech obcich a mestech bude klid. Je nefer tvrdit ze alternativni elektronicka hudba obcany obtezuje, zatimco komercni ne (dvoudenni komercni Summer of love se kona v centru Pardubic!) nebo ze rockove a hip hopove festaky sou v poradku. Co se toho zasahu tyce... je rozdil videt sestrihana policejni videa a byt tam na miste. Ja tam byla a bylo to peklo. Neslo o ukonceni hudebni produkce (na to by stacili dva uniformovany co zabavej agregat/zesilovac, tak jako na vsech ostatnich akcich), tady slo o vystrazne pouziti brutalni sily stejne jako 17.11.1989. Jeste sem nezazila aby policajti bez oznaceni (ti co meli bile prilby nemeli cisla, ti tam byli v roli mlaticek) vytahovaly ustrasene 16ti lete holky vazici 40-50kg, co se pred tim peklem shovavali pod kamiony (tykalo se to tech co nestihli zdrhnout do lesa), aby je za nohy vytahovali z pod aut a nelidsky do nich rezali a kopali je do hlav. 16ti lete holky! deti! Nebo aby fizl dobehl odjizdejici auto a vymlatil jim tomfou okno a hodil do vnitr slzny granat... atd atd. Tehle zazitku sou desitky, horsi nez nocni mury. To ze nejaky kluk zacne v afektu hazet po tech "zviratech" kameny, kdyz za nim pribehla jeho 17ti leta holka s oblicejem rozkopanym na sra*ky(muj pripad) to se pak nelze divit ze nervy rupnou i levicackym hipie pacifistum...

agent ( 9. března 2010 18:36 )

co je na tom fotit někoho na společensky veřejné akci ? Když se to někomu nelíbí tak bude asi problém v něm a ví proč . Takže...husa zakejhala....a je vidět že na husy to pomáhá

mysan ( 9. března 2010 18:11 )

To nemyslíš vážně, v co doufat?????

mysan ( 9. března 2010 18:08 )

Opravdu nechápu, jak mohou být lidé tak naivní a neumí používat mozek. Podle volebních průzkumů vede ČSSD před ODS, ale ty jejich nehorázné praktiky a lži, které lidé neprohlédnou. ČSSD nás vede k bankrotu, když čteme, co slibuje p. Škromach a pak na přímou otázku odpoví, že to řekl jen kvůli novinářům, tak nevím, co si o tom myslet. Dělají z lidí úplné blázny. Paroubek je posedlý mocí, lže kudy chodí a lidé mu věří, je to hodně smutný pohled na náš národ, snad aspoň mladí mají jiné názory.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa