Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ministr Slamečka: Dušek je Hitler!

Fotografie
Jaromír Dušek na chatu se čtenáři Blesk.cz  (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
8. března 2010
16:04

"Kvůli homosexuálům ve vedení Českých drah se bojím ohnout i pro tužku"!  Tak tímto výrokem odborář Jaromír Dušek naštval kdekoho. Asi nejvíce ministra dopravy Gustava Slamečku, který Duška přirovnal Adolfu Hitlerovi a podal na něj trestní oznámení.

„Homosexuál Žaluda drží s homosexuálem Slamečkou, homosexuál Slamečka má vazby na homosexuála Nováka. A na ministerstvu dopravy je těch homosexuálů natahanejch tak dvacet a ve vedení drah tak třicet, a tihle lidé absolutně ovládají České dráhy. To mi věřte. Já tam chci založit spolek čtyřprocentní menšiny heterosexuálů, abychom měli rovné příležitosti,“ prohlásil o víkdendu odborářský boss.

Za drsné slova na adresu vedení Českých drah a ministerstva obrany, která doposud neodvolal, se dočkal ostré kritiky od politiků i odborových kolegů.

Slamečka na pondělní tiskové konferenci nejprve v reakci na Duškovo vyjádření odcitoval nikoliv nepodobně homofobní výroky nacistických pohlavárů a následně oznámil, že na Duška podá trestní oznámení a to jak za sebe, tak za ministerstvo dopravy.

Slamečka rovněž řekl, že na Duška podá trestní oznámení. To se má týkat jednak obvinění, že obsazuje klíčové posty na ministerstvu podle homosexuální orientace, a rovněž slov o tom, že tuneluje České dráhy. Podle ministra přišlo za jeho působení do vedení ministerstva pouze šest lidí, kteří před tím v úřadu nepracovali. "V sekci železniční dopravy nebyli s výjimkou neobsazeného postu náměstka žádní noví lidé přijímáni," dodal.

Video: Odborář Dušek předvádí v redakci Blesk.cz, jak se zvedá tužka na Ministerstvu dopravy.

516498:gallery:true:true

Odboráři Duška neodvolají

"Koalice dopravních odborových svazů tyto výroky vnímá jako nešťastné a situaci komplikující a vyjadřuje s nimi svůj zásadní nesouhlas," sdělil předseda Odborového svazu dopravy Luboš Pomajbík.

"Pan Jaromír Dušek má plné právo se očistit," míní Pomajbík. Odboráři se však rozhodli, že do doby, než se celá "mediální roztržka" vysvětlí, proto Dušek nebude moci Koalici dopravních odborových svazů reprezentovat na veřejnosti.

Dušek sám sice na dnešní jednání nepřišel, zúčastnili se ho ale zástupci se Svazu odborářů služeb a dopravy. Už v sobotu Dušek ČTK řekl, že se za svůj výrok nehodlá omlouvat, myslel jej prý "žertovně". Odbory by neměly přistoupit na nějakou debatu, kterou vyvolal podle Duška neautorizovaný článek v Lidových novinách.

Dráhy to poženou k soudu?

Proti tvrzení, že do managementu Českých drah jsou lidé dosazováni na základě své sexuální orientace, se dnes důrazně ohradil také generální ředitel drah Petr Žaluda. Do důležitých funkcí jsou prý lidé dosazování důsledně na základě své kvalifikace, schopností a ochoty pracovat ve prospěch drah. "Zadali jsme právní analýzu a přípravu příslušných právních kroků vůči panu Duškovi v souvislosti s ochranou dobrého jména společnosti," uvedl mluvčí společnosti Petr Šťáhlavský.

Duškovo vyjádření už v sobotu ostře odsoudila řada politiků v čele s premiérem Janem Fischerem, podle kterého vyvolává nenávistnou homofobní atmosféru. Kritizoval ho i předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Milan Štěch a prezident Federace strojvůdců Jindřich Hlas.

kenajl ( 19. března 2010 15:51 )

Jestli je někdo mravně a duševně pokleslý, tak je to p. Dušek. Nacistickou rétoriku tento odborářský boss připomíná. Nevím, co dělal dříve, když na drahách se efektivně nehospodařilo nikdy, zajímavé, že se evidentně pomlouvačně opřel do ministra dočasné úřednické vlády, který je ve funkci krátce a sám mu nesahá vzděláním a chováním ani po kolena. Žaluda jezdí v super drahém autě s masážními sedačkami, které ale objednali úředníci ČD a nikoliv ředitel. Klientelismus a krádeže jsou i v nižších patrech drah a vsadím se, že to jsou určitě členové odborů,aby je tak rychle nemohli vyhodit. Ano, padni komu padni, ale bez hulvátství p. Dušku, protože vy nepotřebujete tužku, ale pár facek!!!

sdostal1953 ( 16. března 2010 18:32 )

Slovenskej - žalud!!

logar ( 11. března 2010 10:25 )

Spojovat Duška, kvůli jeho popsání situace, s Hitlerem může jenom člověk mravně i duševně pokleslý, který chce odvrátit pozornost od něčeho, co mu vadí a nemá argument k tomu, aby to vyvrátil. Komunisté označovali lidi, kteří říkali nepříjemné věci, za deklasované živly. Dnes je v módě označení za neonacisty. Holt když chybí argument a zrovna se nehodí použít pěst....

logar ( 11. března 2010 10:19 )

pokud jich je tolik, tak by se jenom trouba nad tím nezamyslel. Zvláště když je to zjevný fakt!

georg-stuttgart ( 10. března 2010 10:59 )

pises tady o slusnosti, ty sam nejses slusny clovjek, jinak bys nepsal o cikanech,jak ziji v cese republice, jinak cikani v cesku nevykradly ceskou ekonomiku, nejsou ve vrcholove ceske politice, nerozhoduji o zakonech v senatu a parlamentu, cikani jsou mirumilovni lidi, a to je to co se jim zavydi, a to ze z ceska emigruji, je logicke,je to povynnost zajistit dustojnej zivot rodine, v cesku nesou zakony o dustojnem zivote, i kdyz to uklada zakladni listina lidskych prav a svobod, kazdy opcan ma pravo na dustojny zivot, a vse co stim souvisi, jinak je znamo v zapadni europje, jak vy ceskej narode jste xenofobni vuci mensinam, ale vy samy jste mensina tak malinka, ze mate vzd na debou nadvladu, a to us po taleti, proto si sve mindraky lecite na romech v cesku,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa