Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Talmanová a spol.: Rozmařilé dámy se musí přejmenovat

Autor: man, pet - 
2. března 2010
13:04

Bohaté Češky budou muset přejmenovat svůj Lata Brandis Ladies Club! To, jakým způsobem exkluzivní spolek, v němž figurovala i nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká či Topolánkova milenka Lucie Talmanová, zacházel s penězi vybranými na charitu, rozčílilo posledního žijícího potomka Laty Brandisové.

„Rozmařilé večírky nejsou charita,“ řekl Petr Jarošecký a rozhodl se klubu odebrat právo používat jméno jeho tety Laty, šlechtičny a jediné ženské vítězky Velké pardubické. „Jméno Laty Brandisové nebude používáno při jakýchkoli prezentacích a akcích v žádné formě,“ řekla Blesku členka rady klubu Magda Hromádková.

Rozmařilé paničky rozčílily šlechtice

Když Petr Jarošecký v roce 2008 podepisoval s klubem smlouvu o používání jména svojí tety Laty, domníval se, že klub bude vyvíjet činnost především na podporu charitativních projektů.

Tak to stálo i v souhlasu, který podepsal. „Slovo šlechtic vzniklo od slova šlechetný. A každý, kdo má v sobě alespoň trochu pokory a působí v klubu, který nese jméno šlechtičny, by měl šlechetně jednat,“ říká Jarošecký.

A jak dodává, rozmařilé večírky, účast na módních přehlídkách či výlety, které pro sebe Talmanová a spol. organizují, nemají se šlechetností a charitou rozhodně nic společného.

Charita podle Talmanové: Drahé výlety a šampus

Na charitu inkasují i od státních podniků miliony, ale rozdávají potřebným jen drobky. Bohaté a vlivné Češky založily svůj klub v červnu 2008. Přestože jedním ze zakládacích bodů byla pomoc potřebným, zabývají se častěji něčím zábavnějším.

Tu v luxusním hotelu uspořádají tombolu o briliantový náhrdelník od Cartiera, tu vyrazí do Británie předvést výstřední klobouky.

Jak upozornil pořad ČT 168 hodin, zakladatelka klubu Radka Jírková získala na dobročinné účely právě pod záštitou známých jmen velké peníze. Charita, kterou rozdává dál, se ale pohybuje v řádech desetitisíců, maximálně statisíců korun.

Dámský klub dostal třeba dva a půl milionu korun od státní společnosti ČEPS, která se zabývá distribucí elektřiny. Peníze měly jít na podporu ztracených a unesených dětí. Zatím ale vyšlo jen jedno číslo časopisu Smolíček, který by měl děti varovat. V dozorčí radě, jež o darech rozhoduje, sedí například lobbista Vladimír Johannes či senátor Tomáš Julínek (ODS).

´Štědré´ dary od klubu vypadají i takhle: Nabídli postiženým florbalistům pivo. „Někdo nám volal, že jim z rautu zbyla piva a jestli je chceme jako dar,“ řekl Petr Alina z federace florbalistů-vozíčkářů. Hodily se jim, protože jeli do zahraničí a měli alespoň dárek.

hajny ( 5. března 2010 12:41 )

Říká se vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá. U nás charita, nadace , bohužel ,většinou neslouží potřebným. Jsou výdobytky demokracie. Dnes pan Medek řekl, že se bude krást dokud se to vyplatí. No nazdar....

elninno ( 3. března 2010 00:34 )

Poslete ,ty parchantky se sanatem,do Peru,at pod Makkchupikchu,projedou s indiany ty svoje vydelecne pi...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yarda ( 2. března 2010 20:00 )

Jak nudící se dáma organizovala charitativní sbírku použitých golfových míčků pro chudé děti v (snad) Ekvádoru. Když se jí manžel zeptal ve kterém, že jsou dva tak nevěděla. Ale já bych ty dámy nechal ať to dělají dál. Představte si, jaké škody by mohly natropit, kdyby se třeba vetřely do politiky nebo do magorských - pardon, managerských - postů a chtěly vyvíjet nějakou činnost tam.

matyldamatylda ( 2. března 2010 19:56 )

Ach,ty asociace Proč jsem si vzpomněla na Martu Gottwaldovou

ma-o ( 2. března 2010 19:00 )

Dáma je ku*va která umí pozdravit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa