Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Talmanová nedělá charitu, míní potomek šlechtického rodu

Autor: man - 
17. února 2010
14:17

Klub českých bohatých dam bude asi muset změnit jméno! To, jak zachází s charitou v Lata Brandis ladies clubu expremiérova milenka Lucie Talmanová či nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká, naštvalo potomka ženy, jejíž jméno klub nosí.

„Jsem z jejich činnosti rozhořčený,“ řekl Blesku synovec komtesy Laty Brandisové Petr Jarošecký. Lata Brandis Club totiž inkasuje i od státních podniků miliony na charitu, ale potřebným dává daleko méně. Zato jeho členky se intezivně věnují módním přehlídkám či tombolám s briliantovým náhrdelníkem…

Když Petr Jarošecký v roce 2008 podepisoval s klubem smlouvu o používání jména svojí tety Laty, domníval se, že klub bude vyvíjet činnost především na podporu charitativních projektů.

Tak to stálo i v souhlasu, který podepsal. „Slovo šlechtic vzniklo od slova šlechetný. A každý, kdo má v sobě alespoň trochu pokory a působí v klubu, který nese jméno šlechtičny, by měl šlechetně jednat,“ říká Jarošecký.

A jak dodává, rozmařilé večírky, účast na módních přehlídkách či výlety, které pro sebe Talmanová a spol. organizují, nemají se šlechetností a charitou rozhodně nic společného. „Ještě to zvážím, ale přikláním se k tomu, aby tomuto klubu bylo jeho čestné jméno odebráno,“ řekl Blesku poslední žijící příbuzný Laty Brandisové.

A co na to dámy z klubu? Na internetu zveřejnily prohlášení, v němž o charitě není ani slovo. „Díky naší aktivní činnosti máme desítky partnerů a spolupráce s nimi probíhá standardně,“ dočte se v něm čtenář vedle dalších frází. Na telefony odpovídat nechtěly…

 

Lata Brandisová (1895 - 1981)

498898:gallery:true:true

Komtesa Marie Immaculata Brandisová je jedinou ženou, které se podařilo vyhrát legendární Velkou pardubickou. V roce 1937 zvítězila v sedle klisny Norma z chovu svého bratrance knížete Kinského. Po druhé světové válce byla její rodina perzekvována a byl jí zabaven majetek. V roce 1980 odjela Lata za příbuznými do Rakouska, kde zemřela.

novajuli ( 20. února 2010 17:57 )

to patřilo do diskuse o botičkách malé Paroubkové

novajuli ( 20. února 2010 17:55 )

píšete,když jim není líto peněz. to je pravda ale není vám třeba líto že vy ten luxus svým dětem dopřát nemůžete právě proto že nás oškubávají ze všech stran ale sami mají na všechno?

sigmae13 ( 20. února 2010 11:19 )

VIP š.tě.tky zpronevěřují peníze na charitu? Ale to jim patří úplně jiný mundúr než liščí kožichy...Co s tím, když mají za zády Kazisvěta českého zdravotnictví , Julínka? Co uděláme s těmi Supersockami, kteří vyžerou ze státního rozpočtu víc než nefachčenkové všech barev dohromady? Má někdo návrh?

gogo ( 19. února 2010 19:53 )

Pokuste se to přežít .....

gogo ( 19. února 2010 19:53 )

Talmanová dělá ostudu ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa