Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

"Klausův projev" na webu byl podvod

Václav Klaus
Václav Klaus  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, amp - 
1. ledna 2010
09:45

Server Deník Referendum v pátek přiznal, že údajný únik novoročního projevu prezidenta Václava Klause byla mystifikace.

Chtěl tak prý rozproudit diskusi o tom, zda by se měly Klausovy názory "vůbec akceptovat jako součást seriózní debaty". Pražský hrad pravost textu od počátku popíral. Server, v jehož čele stojí někdejší šéfredaktor Literárních novin Jakub Patočka, se omluvil všem, kterých se mohla čtvrteční mystifikace dotknout.

Text údajného letošního Klausova projevu podle něj prakticky doslovně kopíroval novoroční projev z roku 2006, obsahoval pasáže i z dalších novoročních projevů.

Mluvčí Hradu Radim Ochvat po zveřejnění údajného projevu uvedl, že není autentický. "Podobný styl humoru bychom spíše očekávali 1. dubna," sdělil mluvčí. Prezidentův projev zazní v přímém přenosu několika televizí od 13:00.

VÍCE ČTĚTE ZDE!

gordon ( 1. ledna 2010 12:03 )

nejdříve se Patočka zaplete v kauze KUŘIM,teď zase tenhle podvrh,někdo by si konečně na něho měl posvítit,taky kdo financuje jeho server Deník Referendum.A jak to bylo se sebevraždou jeho ženy,matky několika dětí(třeba nemohla unést praktiky s dětma jako v kauze Kuřim).

vrba ( 1. ledna 2010 11:44 )

že by parta zarytých antiklausistů, jako je Patočka nebo třeba Ruml, měla pilno zveřejnit autentický Klausův projev.

ylop ( 1. ledna 2010 10:41 )

100%souhlas!!!!!!!!!

smrk ( 1. ledna 2010 10:09 )

mírně bych to upravil - né 70, ale 85 % - jinak naprostý souhlas

gogo ( 1. ledna 2010 09:57 )

Co nám může pan Klaus říci.... Přes 70% ekonomiky tohoto státečku je již v zahraničních rukách. Vládne zde zahraniční kapitál a zahraniční mafie. Stali jsme se gastarbeitery ve vlastní zemi. Rozkrádání se již pomalu blíží ke svému konci, poslanecká sněmovna je parta, kterou zajímají jen oni sami, kolosální podvody které zde bují jak rakovina, nejen nejsou trestány, ale již nikoho ani nezajímají. Děláme si již legraci z věcí které jsou trestnými činy. Obdivujeme nicky, darebáky a podvodníky a nechceme vidět v jakém hnoji žijeme ... Tak asi toto nám bude chtít pan prezident říci…

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa