Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nahé prdelky vs. zahalené muslimky: Švýcary děsí budoucnost

Takhle podle švýcarské SVP vypadá curyšské jezero dnes.
Takhle podle švýcarské SVP vypadá curyšské jezero dnes.  (Autor: Reprofoto www.svp-wohlen-anglikon.ch)
Autor: oj, mivrk - 
22. listopadu 2010
17:43

Nahá mladé modelky v průzračné vodě curyšského jezera nahradí zahalené muslimky nořící se do kalné vody. Tak vidí budoucnost své země za dvacet let švýcarská strana SVP. Alespoň tím straší před chystaným referendem týkající se práv přistěhovalců.

S internetovou kampaní přišla regionální pobočka populistické SVP. Té samé strany, která loni vytvořila kontroverzní kampaň před referendem, při kterém Švýcaři zakázali výstavbu minaretů ve své zemi.

Příští neděli by měli Švýcaři rozhodnout o návrhu zákona, podle kterého by měli být cizinci, kteří v zemi páchají závažnou trestnou činnost, deportováni zpět, odkud přišli. Podle předběžných průzkumů zákon projde s padesáti čtyřprocentní podporou veřejnosti.

V případě schválení zákona však Švýcarsku hrozí, že se dostane do konfliktu s mezinárodními úmluvami jako je Evropská konvence o lidských právech, která zakazuje diskriminaci na základě barvy pleti, národnosti nebo náboženství. Kritiku už Švýcarsko sklidilo právě za zákaz výstavby minaretů.

Tímto obrazem straší pŠvýcary před referendem SVP. Tímto obrazem straší pŠvýcary před referendem SVP. | Reprofoto www.svp-wohlen-anglikon.ch

dorianna ( 27. října 2012 20:32 )

jenže oni se tam v té době nějak zasekli

dorianna ( 27. října 2012 20:27 )

dorianna ( 27. října 2012 20:24 )

Podle mě, když nějaká země je přijme jako občany, tak se předpokládá, že se budou řídit zákony a zvyklostmi té země a měli by se přizpůsobit, když tam chtějí žít... myslela jsem, že to je snad automatické

hibou ( 29. listopadu 2010 12:40 )

davam vam uplne za pravdu, ackoliv vy v tom Svycarsku nezijete, ja ano a nedelni referendum se netyka jenom muslimu, ale vsech cizincu, kteri ziji v CH, tj. obcanu EU - italu, francouzu atd., i nas cechu, byt jsme krestane a sporadane platime dane a dodrzujeme jejich zakony, takze ted abychom meli obavy, aby nas skrz neco nevypakovali rychle ven, coz je docela realne . podej prst, sezerou ti ruku - strana UDC...mame se na co tesit... mezi nama, kdo jim tady bude delat, kdyz vsechny cizince vyhodi ven...

husqarnowicz ( 23. listopadu 2010 19:53 )

Alžírsko patří k těm osvícenějším zemím arabského světa,není zde islám v té syrově fanatické podobě. Ale i zde jsou velké rozdíly mezi městem a venkovem,mezi vzdělanými a méně vzdělanými. Spíš jsem měl na mysli země jako např.Jemen,Súdán,Saudská Arábie a některé státy Sahelu. Tam je situace opravdu tristní.

Zobrazit celou diskusi