Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rath: Peníze pro děti z domova prý dal své obci

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rum - 
5. listopadu 2009
05:00

Boj o zachování Dětského domova (DD) v Pyšelích se přiostřuje. Bývalý středočeský hejtman Petr Bendl (ODS) chce svolat mimořádné zastupitelstvo kraje, kde by se stěhování řešilo.

Je totiž zásadně proti a podezřívá současného hejtmana Davida Ratha (ČSSD) z toho, že peníze určené na opravy DD přelil na investice do své obce.

David Rath tvrdí, že budova domova, v němž žije 48 dětí, je nevyhovující a potřebuje rekonstrukci. Děti proto chce přestěhovat do opravené léčebny v Choceradech. Jenže stěhování se nelíbí pyšelským obyvatelům, dětským psychologům a dokonce ani Rathově spolustranici a stínové ministryni práce a sociálních věcí Anně Čurdové.

Navíc podle krajského zastupitele a exhejtmana Petra Bendla kraj 56 milionů na opravu pyšelského domova měl, ale Rath je prý utratil jinde. „Působí víc než podezřele, že velmi podobná částka byla dodatečně uvolněna na vybudování školní jídelny pro neexistující Základní uměleckou školu v Hostivici, kde má David Rath trvalé bydliště a kde je členem zastupitelstva,“ řekl Bendl. Podle mluvčí Davida Ratha Berill Mashekové to ale není pravda: „Částka na opravu domova v Pyšelích v rozpočtu nebyla zakomponována, takže nemůžeme mluvit o tom, že bychom ty peníze pyšelským dětem vzali.“ Klub ODS chce kvůli dětskému domovu svolat mimořádné zastupitelstvo, mělo by se sejít do 21 dní.

frostie ( 5. listopadu 2009 09:31 )

a někdo se možná i pozvrací...

frostie ( 5. listopadu 2009 09:31 )

z ratha se jednou posereme všichni...

sateblit ( 5. listopadu 2009 07:34 )

A co kdyby začal vysvětlovat Bendl, komu a proč prodával za hubičku nemocnice ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa