Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Paroubkovi oslaví Vánoce na cestách!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Pospíšilová - 
23. prosince 2008
06:08

Premiér Mirek Topolánek může konečně vypnout. Jeho největší politický rival totiž poté, co mu včera dopoledne pohrozil dalším svržením vlády, odjel na Vánoce.

A svou manželku Petru i tentokrát vyvezl za hranice. Kde manželé Paroubkovi stráví Štědrý den? Podle informací Blesku v rakouském Salcburku. "Sice oba mají rádi Vídeň, ale teď se prostě rozhodli jet jinam," svěřil Blesku zdroj z ČSSD.

Paroubek místo pobytu nechtěl upřesnit, pouze připustil: "V příštích čtrnácti dnech budeme v zahraničí. A to na několika místech v Rakousku, na Slovensku..." Dodal ještě, že během svátků se zastaví i v České republice.

Na Vánoce Paroubek odjel poté, co znovu pohrozil vládě vyvoláním hlasování o nedůvěře. Tentokrát ovšem ne už kvůli ministru vnitra Ivanu Langerovi, jenž se v pátek o předsedovi ČSSD nelichotivě vyjádřil, ale kvůli poplatkům ve zdravotnictví. Nedohodne-li se totiž koalice na změnách se sociálními demokraty, bude to podle Paroubka 'casus belli ', tedy důvod k válce. A síly na svržení Topolánkova kabinetu už má prý předseda ČSSD dost. Opozice v pátek prosadila ve sněmovně úplné zrušen í poplatků. Koalice však chce přes Senát dojednat změny.

vasek ( 23. prosince 2008 10:47 )

Už by se nemusel vracet

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa